1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, gündeme dair kısa açıklamada bulundu.

A+A-

Bakanlar Kurulu toplandı. Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, gündeme dair kısa açıklamada bulundu. Yorgancıoğlu2nun açıklamasının ana başlıkları şöyle;

KIBRIS MÜZAKERELERİ

• DİSİ ve AKEL ile görüşmeler yapıldı, Kıbrıs müzakerelerine bir an önce tekrar başlanması gerektiği yönündeki isteğimiz iletildi. BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’den de randevu talebi edildi. Bu yöndeki görüşmelerimiz devam edecektir.

DAÜ REKTÖRÜNÜN ATANMASI

• Doğu Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü ile ilgili Necdet Osam geçici olarak atandı, DAÜ’de yeni bir yasanın ivedililikte yapılması ve seçimlerim tekrarlanması için çalışmalarımız sürecek. Buradaki amaç üniversitede istikrar ve demokratik bir yapı sağlamak. Herkese bu anlayışa uygun davranma çağrısı yapıyorum. Aksini iddia eden varsa hukuki haklarını kullanmakta serbesttirler.

TİYATRO MÜDÜRÜNN ATANMASI

• Tiyatro müdürünün ataması ile ilgili, biz bu konudaki hassasiyetimizi Sayın Denktaş’a aktardık,  gereğinin yapılmasını istedik, Sayın Denktaş gereğini yapacağını ifade etti. Ne ise gereği onu istedik.

LEFKOŞA’DAKİ SU BASKINLARI

• Lefkoşa’daki su baskınlarına son vermenin zamanı geldi. Tüm birimleri, belediyeyi toplantıya çağırdım, geçmişe dayanan bu sorun ortadan kalkmalı

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur