1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

Yorgancıoğlu, Girne’de meydana gelen iş kazasıyla ilgili olarak ihmali olanlara yasalar kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın, tarımsal ilaçların kullanımı konusunda sürekli denetim yaptığını ve denetim oranlarının Avrupa’nın yüzde 30 üstünde olduğunu vurgulayarak, denetimlerde bulunan sakıncalı ürünlerin anında imha edildiğini söyledi.

Girne’de bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan iş kazasının takipçisi olunacağını ve olayda ihmali olanlara yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılacağını da belirten Yorgancıoğlu, Kuzey Kıbrıs  ayağı 19 Eylül’de yapılacak uluslararası ralli dolayısıyla güzergah boyunca okulların tatil edilmesi dahil bazı önlemlerin gündemde olduğunu da bildirdi.

Başbakan Yorgancıoğlu, 19 Eylül Cuma günü Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu’nun, Uluslararası Motorsporları Federasyonu ve Rum Motorsporları Federasyonu ile birlikte düzenleyeceği uluslararası rallinin yapılacağı güzergah dahilinde kalacak bölgelerin, dairelerin ve belki okulların, o gün için tatil edilmesinin veya vatandaşların evlerinde kalmaları gibi bir durumun söz konusu olabileceğine de dikkat çekti.

RALLİ İÇİN ÖNLEM

Bakanlar Kurulu öncesinde açıklamalarda bulunan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 19 Eylül tarihinde ülke ve Lefkoşa’nın uluslararası bir ralli organizasyonuna tanıklık edeceğine işaret etti.

Yorgancıoğlu, Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu’nun Uluslararası Motor Sporları Federasyonu ve Rum Motor Sporları Federasyonu ile birlikte düzenlediği ve Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez yaşanacak uluslararası bir ralliye Lefkoşa’nın Güney ve Kuzeyinin ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Bu yarışın Kuzey Kıbrıs'ta olması için canla başla uğraş veren Otomobil Kurumu’nu girişimciliğinden dolayı kutlayan Yorgancıoğlu, hükümet olarak uluslararası bir yarışın Lefkoşa’nın Türk tarafında da olabilmesi adına kuruma büyük destek verdiklerini anlattı.

Yorgancıoğlu, uluslararası rallinin uluslararası basın yayın kuruluşları tarafından dünyaya duyurulacağını da işaret ederek, bu kadar önemli olayın biraz da sıkıntıları olacağını, bunun da güzergah dahilinde kalacak bölgelerin, dairelerin ve belki okulların o gün için tatil edilmesinin veya vatandaşların evlerinde kalmaları gibi bir durumun söz konusu olabileceğine dikkat çekti.

Yorgancıoğlu, ancak böyle uluslararası bir olay için bir günlük sıkıntının hep birlikte göğüslenebileceğini ekledi.

İŞ KAZASI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçtiğimiz günlerde Girne’de bir inşaatta meydana gelen iş kazasına da değindi.

Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş güvenliği konusunda takipçi olduğunu, “bakanlığın yeterince tedbir almadığı” iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Bakanlığın her inşaatta bir görevli bulundurmasının mümkün olmadığını, ancak denetimlerin yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, bu olayın da takipçisi olunacağını, olayda ihmali olanlara da yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılacağını kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, basında çok tartışılan bir diğer konunun ise “tarımsal ilaçların kullanımı ve bu ilaçların sebze ve meyveler üzerindeki kalıntılarının insan hayatına olumsuz etkileri” olduğunu işaret ederek, Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırma Dairesi ve Tarımsal İlaçlar Denetim Kurulu’nun sürekli denetim yaptığını ve bu denetim oranlarının Avrupa oranlarının üstünde olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu, bu denetimlerde bazen sakıncalı ürünler bulunduğunu, bunların anında imha edildiğini ve piyasaya çıkmasının engellendiğini ekledi.

BAKANLAR KURULU TAMAMLANDI

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısı yaklaşık dört saat sürdü.

Toplantı sonunda basına açıklama yapılmadı.

(tak)

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur