1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi ile yapılan protokolün sona ermesinin hiçbir hastanın mağduriyetine neden olmayacağını söyledi.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi ile yapılan protokolün sona ermesinin hiçbir hastanın mağduriyetine neden olmayacağını söyledi.

Yorgancıoğlu, saat 11.30’da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, kanser hastaları dahil olmak üzere, devlet hastanesinde gerekli hizmeti alamayan tüm hastaların, diğer sağlık kurumlarında gördükleri tedavilerin masraflarının devlet tarafından karşılanmaya devam edeceğini kaydetti.

2010’DA YAPILAN YASA DA GÜNDEMDE

Bugünkü toplantıda Grev ve Referandum Yasası’nın verdiği pazarlık gücünü ortadan kaldıran ve 2010’da yapılan yasanın ele alınacağı bilgisini veren Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamalarına da cevap verdi.

Meclis’in kabul ettiği yasaları hükümetin dikkate almama gibi bir şansı olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, hükümetin Meclis’in iradesini gözettiğine işaret etti.

KARARNAMELER ZARARLARIN ÖNLENMESİ İÇİN

Yorgancıoğlu, yasa gücünde kararnamelerin ihtiyaçların gününde karşılanması ve ortaya çıkabilecek zararların önlenmesi için çıkarıldığına da belirtti.

Özel hastanelerde verilen hizmetin kalitesiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, ülkeye yatırım yapan kurumların ekonomiye katkı sağladığını, bu nedenle korunup geliştirilmeleri gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, bu kurumlar tarafından verilen hizmetlerin belirli standartlara sahip olması için denetimler yapıldığını söyledi.

“HÜKÜMET MALİ DİSİPLİN AÇISINDAN ÇOK İYİ NOKTADA”

Yorgancıoğlu başka bir soru üzerine ise, hükümetin mali disiplin açısından çok iyi bir noktada olduğunu açıkladı.

“ÖNCEKİ HÜKÜMETİN HARCAMALARININ YÜZDE 20’SİNİ YAPIYORUZ”

Önceki hükümetin yaptığı harcamanın yüzde 20’sini yaptıklarını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken de Türkiye ile yapılan Ekonomik İşbirliği Protokolü kapsamında ülke yararına yapılan icraatlar, yapılıyor olan icraatlar ve belirli nedenlerle geç kalan icraatlar olduğunu, bunun ilgili aybaşında teknik kurulla görüşme yapılacağını dile getirdi.

(TAK)

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur