1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 11.15’te toplandı.

A+A-

Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 11.15’te toplandı.

Yorgancıoğlu, toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, çalınan 3 milyon TL’nin bir kısmının bulunmasının, bu yönde yapılan çalışmaların sonuç vereceğini gösterdiğini ifade etti ve bunun polis teşkilatının çabasının sonucu olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili olarak “herhangi birinin mahkemede mahkûm edilmeden kişi ya da yayın organları tarafından suçlu ilan edilmesinin doğru olmadığı” yönündeki açıklamasının çarpıtıldığını ve müdahale olarak yorumlandığını da dile getiren Yorgancıoğlu, durumun böyle olmadığını dile getirerek, yine de sözünün arkasında olduğunu söyledi.

“BİLGİ NOTU RESMİ BELGE DEĞİL…”

Hırsızlık olayıyla ilgili kendisine verilen resmi bir belgeyi bir basın organıyla paylaştığı haberlerinin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Yorgancıoğlu, paylaştığı belgenin, basın organlarının kendisine soru sorması halinde söylemesi gerekenlerle ilgili polis örgütünden aldığı bilgi notu olduğunu anlattı.

Bilgi notunun resmi belge olmadığını, üzerinde imza ya da tarih bulunmadığını dile getiren Yorgancıoğlu, “Dolayısıyla resmi bir belge paylaşmış değilim, bana basınla paylaşmak üzere verilen bilgi notunu paylaştım. Zaten o gün bana verilen bilgiden daha fazlası basında yer aldı” dedi.

“ÖZGÜRGÜN’ÜN İDDİALARININ İÇİ BOŞ”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün hükümetle ilgili basında yer alan iddialarını ise “içi boş” olarak niteleyen Yorgancıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu beni üzdü. Sadece eleştirel bir yaklaşımla yürümek doğru değil. Bence nelerin yanlış olduğu ve kendilerinin ne yapacağını da ifade etmesi gerek. Biz en son bu ülkenin en büyük sorunlarından biri olan vergi düzenlemeleri ve kayıttan düşen araçların yeniden kayda girmesi için kararlar aldık, kanun hükmünde kararname çıkardık. Sayın Özgürgün bu konularda herhangi bir yorum yapmadan hükümetle ilgili içi boş iddialarda bulundu…”

Eleştiriler yanında öneriler getirilmesi gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, Özgürgün’ü kendi iktidarları döneminde yaptıkları icraatları açıklamaya çağırdı.

“’Bu devleti biz kurduk, buralarda bulunmak da en çok bizim hakkımız’ söyleminin modası geçti” diyen Yorgancıoğlu, halkın sıkıntılarını aşmak için yapılması gerekenlerin konuşulması gerektiğini ekledi.

“BAKIRCI BENİ ZİYARET EDEREK BİLGİ VERDİ”

Yurt dışına yaptığı ziyaret nedeniyle eleştirilen Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın bu sabah kendisini ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi verdiğini de söyleyen Yorgancıoğlu, Bakırcı’nın kendisine şunları anlattığını iletti:

“Benim bu konuda herhangi bir kötü niyetimin yoktur, ancak siyasette yeni olmam nedeniyle böyle bir davete icabet edip etmemenin yaratacağı sıkıntıları bilmemiş olmanın yarattığı bir sonucu yaşıyorum… Ama yaptığım temaslar çok olumlu temaslardır. Bu temaslar sonucunda taşocaklarının yarattığı tahribatların nasıl ıslah edildiğine dair bilgiye sahip oldum. Söz konusu işletmeyle yaptığımız mutabakat sonucu bu işletme eylül-ekim ayında ülkeyi ziyaret edip taş ocaklarını gezecek ve bu taşocaklarından birini ücretsiz ıslah edecek. Bu bizim için bir kazanımdır ancak bu olan benim için bir deneyimdir. Bundan sonraki davetleri çok daha dikkatle değerlendireceğim ve bundan sonraki davetlere katılmayacağım…”

İlgili firmanın izinlerinin uzatılacağı iddialarına da yanıt veren Yorgancıoğlu, önceki hükümetin ilgili firmaya yılda 250 bin ton alçı taşı hammadde ihraç izni verdiğini söyledi.

“Biz hükümete geldiğimizde bunun süresi dolmak üzereydi, biz süreyi uzatmayacağımızı söyledik. İlgili şirket bağlantıları olduğunu söyledi ve sorumluluklarını yerine getirmek adına izinin bir süre daha uzatılmasını istedi” diyen Yorgancıoğlu, bunun üzerine yaklaşık 6 ay önce iznin 250 bin tonun altında kalmak şartıyla uzatıldığını anlattı.

İlgili firmaya iznini yenilemeyecekleri konusunda bilgi verdiklerini de anlatan Yorgancıoğlu, “Firmaya isterlerse alçı ürünleri üretecek bir fabrika kurup bunun katma değerini yükseltmesi gerektiğini söyledik. Bugünden itibaren bu şirketle ilgili her hangi bir süre uzatımı yapılmayacak” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı saat 14.00’de sona erdi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan ve yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basına açıklama yapılmadı.(tak)

Bu haber toplam 3116 defa okunmuştur