1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu: Müşavirliği sonlandıracak tasarı hazır
Bakanlar Kurulu: Müşavirliği sonlandıracak tasarı hazır

Bakanlar Kurulu: Müşavirliği sonlandıracak tasarı hazır

BET ofislerinin sayılarının azaltılması konusunda atılacak adımlar da Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildi. Bu yönde daha geniş açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak.

A+A-

Bakanlar Kurulu, “müşavir” statüsü yaratılmasına son verecek Üst Kademe Yöneticileri (değişiklik) Yasa Tasarısı’nı bugün onaylayarak, Meclis’e gönderdi.
Kıb-Tek’teki ek mesai konusunun ele alındığını toplantıda, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın talebi üzerine, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun harekete geçerek incelemelerde bulunması kararı alındı.
Bakanlar Kurulu’nun bugün yaklaşık 3 saat süren toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay alınan kararları basın mensuplarıyla paylaştı.
Özersay, Üst Kademe Yöneticileri (değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onaylayarak Meclis’e gönderme kararı aldıklarını belirterek, bu yasa tasarısının Meclis’ten onaylanıp, geçmesi durumunda bundan sonra müşavir diye bir statü yaratılamayacağını söyledi.
Kudret Özersay, “Daha önce yaratılmış olan müşavirlerin zaman içerisinde emekliye çıkmalarıyla, ki bu süre zarfında kendilerine görevler verilecek, müşavirlik statüsü bütünen ortadan kalkmış olacak” dedi.
Özersay bu yasa tasarısının onaylanmasıyla birlikte sadece bundan sonra atanacak olan kişileri değil, geçmişte üst kademe yöneticisi olarak atanmış ve üst kademe yöneticisi görevinde bulunanlara da uygulanacağını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, bu yasanın mecliste onaylanması halinde, bundan böyle müşavir yaratan herhangi bir karar üretilemeyeceğini vurguladı.

 

AÖA YÖNETİM KURULU VE DAÜ VAKIF YÖNETİCİLER KURULU ÜYELERİ ATANDI
Kudret Özersay, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin Yönetim Kurulu’na Ahmet Güneyli, Bekir Hıncal, Güven Varoğlu, Mehmet Özbilgehan ve Nihal Sofu’nun; DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeliklerine de Boysan Boyra, Server Erozan, Gülsün Korun ve Yaşar Gündeğer ‘in atandığını belirtti.


BET OFİSLERİNİN SAYISININ AZALTILMASI
Bakanlar Kurulu’nda bet ofislerinin sayısının azaltılması konusunda hangi adımların atılacağına ilişkin ilk raporun da değerlendirildiğini söyleyen Özersay, bu kararların olası sonuçları ve yansımalarının ele alındığını ve önümüzdeki günlerde bu konuda daha somut bilgi verileceğini kaydetti.


MARONİT VE KIBRISLI RUMLARA GÖNDERİLENLERDEN GÜMRÜK VERGİSİ ALIMINA İLİŞKİN YENİ DÜZENLEME
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, KKTC’de ikamet eden Maronit ve Kıbrıslı Rumlara gönderilen malzemelerden gümrük vergisi alınma kararının değiştirilmesine ilişkin yeni bir prosedürü uygulamaya koyma kararı alındığını belirtti.


ÇOK SAYIDA BELEDİYENİN VE TAK’IN BÜTÇESİ ONAYLANDI
Çok sayıda belediyenin 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı da değerlendirerek, onayladıklarını söyleyen Özersay, TAK’ın 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın da onaylanarak, Meclis’e gönderilme kararı alındığını kaydetti.


SPOR FEDERASYONLARINA KATKI
Futbol Federasyonu ve spor federasyonlarına yapılacak katkıları da değerlendirerek, onayladıklarını ifade eden Özersay, bazı fuarlarına ve Dışişleri Bakanlığı’nın faaliyetleri çerçevesinde yurt dışı temaslara dair bazı kararlar üretildiğini de açıkladı.


KIB-TEK’DE BELİRLENEN YÜZDELİKLERİN ÖTESİNE GEÇEN MAAŞLA İLGİLİ İNCELEME TALEBİ
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu’nda bazı rutin kararlar dışında bir de bugün basında yer alan ve tartışmalara sebep olan Kıb-Tek’teki ek mesai konusunun ele alındığını belirtti.
Özersay, ek mesailerde genel anlamda belirlenen yüzdeliklerin çok ötesine geçecek şekildeki maaş ödemesiyle ilgili iddiaların değerlendirildiğini ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın da bazı tespitleri Bakanlar Kurulu ile paylaşılarak, konunun hukuki zeminine ilişkin bazı soru işaretleri bulunduğu sonucuna varıldığını söyledi.
Kudret Özersay, bu konuda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın talebi üzerine, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun harekete geçerek incelemelerde bulunacağını belirtti.



Bakanlar Kurulu tamamlandı, "Müşavirlik uygulaması"na son verecek tasarının hazır olduğu açıklandı. 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, müşavirlik statüsünün tamamen ortadan kalkması için hazırlanan yasa taslağının Meclis'e gönderdileceği belirtildi.

Bu tasarı ile yeni müşavir yaratılmayacağı gibi halen bu görevi de sürdürülenlerin de müşavirlik hakkı kazanmayaağı söylendi.

Bakanlar Kurulu kararları, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay tarafından açıklandı.

Atatürk Öğretmen Akademisi'nin Yönetim Kurulu üyeleri de Bakanlar Kurulu tarafından atandı.

Ayrıca, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeleri de atandı.

BET ofislerinin sayılarının azaltılması konusunda atılacak adımlar da Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildi. Bu yönde daha geniş açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak.

Adanın kuzeyinde ikamet eden Maronit ve Kıbrıslı Rumlara yönelik gönderilecek yardımlardan gümrük vergisi alınmayacağı yönünde karar alındı.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın mali yılı bütçesi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve diğer federasyonlara yapılacak katkılar da onaylandı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda "ek mesai uygulamaları"na yönelik Başbakanlık Denetleme Kurulu aracılığı ile inceleme başlatılacağı da duyuruldu.

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur