1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Baharda ‘sağlıkla’ tazelenin!
Baharda ‘sağlıkla’ tazelenin!

Baharda ‘sağlıkla’ tazelenin!

Baharda ‘sağlıkla’ tazelenin!

A+A-

Dilara Topcan

Hoşgeldin ‘ilkbahar’! Belki de senenin en güzel mevsimini karşıladığımız şu günlerde sağlıkla tazelenmeye ne dersiniz? İşte sizi sağlıkla buluşturabilecek bazı renkli bahar önerileri...

1)BAHAR DİYETİ ZAMANI
Hayır, henüz çok geç kalmış sayılmazsınız! Kışın diyete başlayamamışsanız dahi baharın bu erken zamanları da diyet için çok uygun, bu sebeple lütfen geç kaldım diye endişelenmeyin. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde hemen diyetisyeninizi arayın, randevunuzu alın ve kararlılığınızı da yanınıza alarak bahar diyetinize hemen başlayın.

2)BAHAR TEMİZLİĞİ SPORU
Temizlik aktivitenizi spora dönüştürmeye ne dersiniz? Kısacası bu duruma bir taşla iki kuş vurmak da diyebiliriz. Hem temizlik hem de sporu aynı anda yapmış olmak sizce de güzel olmaz mıydı? Eşzamanlı olarak hem ortamınızı hem de bedeninizi toksinlerden arındırma fikri eminim size de cazip gelmiştir. Özellikle de ‘gerçek bir bahar temizliği’ başlı başına bir fiziksel aktivite örneği oluşturabilir. Gelin önümüzdeki haftanın üç gününü (günde birer saat) bahar temizliğine ayıralım ve temizlik aktivitemizi kilo kaybımıza destek olan kocaman bir avantaja dönüştürelim.

3)ALTERNATİF BAHAR KAHVALTILARI
Kahvaltısız güne başlamak tabii ki olmaz... Yalnız baharla birlikte canımız daha serin ve hafif kahvaltılar tercih etmek isteyebiliyor. Tabii yine sağlıktan şaşmamak koşuluyla birbirinden leziz, serinletici ve pratik kahvaltı alternatiflerine yönelmemiz de her zaman için mümkün. Örneğin yulaf ve süt ikilisine ekleyeceğimiz leziz bir bahar meyvesi olan çilek alternatifi bahar kahvaltısı adına mükemmel bir seçenek oluşturabilir...

4)SALATALARA DÖNÜŞ ZAMANI!
Özellikle kış mevsiminde soğuk oluşlarından ötürü salata tüketimini ciddi oranda azaltabiliyoruz. İlkbaharın gelişiyle birlikte artık bu sağlık deposu ve kalori fakiri sebze zenginliklerine de yer açma zamanımız geldi! Bu sebeple öğle ve akşam yemeklerimizi salatalarla renklendirmeye hemen başlamalıyız. Bu sayede hem kilo yönetimi ve hem de kilo kaybı konusunda salataların büyük desteğini de yanımıza almış olacağız.

5)GÜNEŞ ENERJİMİZİ ARTIRIRKEN KİLOLARI DA ERİTEBİLİYOR!
Günlerin uzamasıyla birlikte bahar aylarında artık güneş de daha çok bizimle. Güneşle daha fazla haşır neşir olduğumuz zaman kendimizi daha mutlu hissettiğimizi biliyor muydunuz? Peki bu durumun da özellikle modumuzu yükseltmesiyle birlikte ‘duygusal beslenme’ olarak nitelendirdiğimiz (kendimizi özellikle mutsuz hissettiğimiz zamanlarda yaşadığımız duygusal yeme atakları) sorunun da önüne geçebileceğini biliyor musunuz? Kısacası özellikle duygusal beslenme sorunu yaşayanların bu mevsimde diyete başlamaları ve başarı sağlamaları da daha kolay olacaktır.

6)PEKİ MİS GİBİ ÇİÇEK KOKULARI EŞLİĞİNDE DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE NE DERSİNİZ?
Hareketlenmek ve yağ yakımına destek sağlamak adına bahar temizliği alternatifinin yanısıra baharın güzelliğini sizlere daha fazla hissettirebilecek olan doğa yürüyüşlerini de hayatınıza katmaya ne dersiniz? Üstelik adamız bu aktivite için de gayet uygun! Kısacası bu güzel bahar mevsiminin bize sunduğu güneşli ve serin havadan doğa yürüyüşleri yaparak da faydalanmayı ihmal etmeyelim.
Hepimiz için güzellikler ve sağlıkla dolu bir hafta diliyorum...

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 254. Sayısı

Adres Kıbrıs 254. Sayısı