1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. BAĞLIKÖY 3. PALUZE ŞENLİĞİ…
BAĞLIKÖY 3. PALUZE ŞENLİĞİ…

BAĞLIKÖY 3. PALUZE ŞENLİĞİ…

BAĞLIKÖY 3. PALUZE ŞENLİĞİ…

A+A-

 


Ali Yüksek

Yaz güneşinin halen hüküm sürdüğü bu günlerde, 23 Ekim Pazar günü davetli olduğumuz Bağlıköy 3. geleneksel paluze gününe katılmak üzere yola koyulduk…

Sabah kahvelerimizi koyu bir sohbet ortamında Güzelyurt Lemar markette yudumlayıp katılacak arkadaşları bir süre bekledikten sonra  Bağlıköy’e doğru hareket ettik.

O gün klasik bir köy görünümündeki Bağlıköy’de demir atlarımızla bile yol almak neredeyse imkânsızdı. Her geçen yıl artan ziyaretçi sayısı köyün dar ve tek yönlü yollarında ilerlemeyi zorlaştırıyordu... Demir atlarımızı çok da uygun olmayan bir yere park edip köyü dolaşmaya başladık… Kıbrıs manileri ile karşılandığımız sahne etrafında her zaman olduğu gibi çeşitli standları görmek mümkündü.

Folklor gösterilerinin yanı sıra, özellikle paluze yapımının canlı olarak sunulduğu bölüm birçok ziyaretçinin ilgi odağı oldu. Bir süre dolaştıktan sonra dinlenmek için oturduğumuz köy kahvesinde, herkesin pür dikkat dinleyip sonra da alkışladığı Deli Mehmet lakaplı bir vatandaşın ilginç mani ve tekerlemelerini dinledik.

Bu arada, kendisiyle de bir süre sohbet etmek imkânı bulduğumuz Bağlıköy Eko Gün Derneği sorumlusu Tamer Kerimoğlu’na, bizlere göstermiş olduğu sıcak karşılama ve ilgisi için teşekkürlerimizi sunarız..

Dönüşte, öğlen yemeği için deniz manzarası ve korsan gemisi görünümündeki Aspava Restaurant’ta soluğu aldık.. Yemeğin ve kahvenin üzerine birkaç hatıra fotoğrafı çekmek üzere etrafı dolaşarak günü noktalamış olduk…

Farklı gezi etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 287. Sayısı

Adres Kıbrıs 287. Sayısı