1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bağcıl’dan birleşmeye ‘onay’
Bağcıl’dan birleşmeye ‘onay’

Bağcıl’dan birleşmeye ‘onay’

Bostancı Bağcıl’ın Olağanüstü Genel Kurulu dün akşam Kulüp Binası’nda gerçekleşti. Tek gündem maddesiyle üyelerini toplayan yeşil beyazlı yönetim, üyelerinden oy birliğiyle birleşme kararına ‘onay’ aldı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bostancı Bağcıl’ın Olağanüstü Genel Kurul’u dün akşam gerçekleşti. Tek gündem maddesiyle üyelerini toplayan yeşil beyazlı yönetim, üyelerinden oy birliğiyle birleşme kararına ‘onay’ aldı. Buna göre, Yalova ile birleşme düşüncesi Bağcıl üyelerinden tam yetki alırken, bu akşam Yalova da, Olağanüstü Genel Kurulunu yapacak. Yalova’dan da onay çıktığı takdirde süreç daha da hızlanacak. 

Hasan Besim: “ 9 yıldır Süper Lig’deyiz, maddi anlamda sıkıntılar çekiyoruz”

Bostancı Bağcıl Başkanı Hasan Besim Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, üyelere süreci aktardı. Yapılan toplantılardan sonra hemen birleşmenin olmayacağının altını çizen Besim, iki kulübün de üyelerinden alınacak onaydan sonra 5’er kişilik komite kurulacağını ve bundan sonraki süreci bu komiteyle bu görüşmeleri götürmek olduğunu söyledi. Hasan Besim, kurulacak olan komitenin isim, renk, takım adı gibi konuların gündemine alacağını ifade etti. Besim, 9 yıldır Süper Lig’de mücadele ettiklerinin altını çizerek, Süper Lig’de kalmanın bir bedeli olduğunu bu bedelin de, maddi anlamda sıkıntı çektiklerini kaydetti. Hasan Besim, geçen sezon 700-800 bin TL’lik bütçe ayrıldığını, bu rakamın da bir köy takımı için çok fazla olduğunu vurguladı.

Besim: “ Takıma zarar vermeden Başkanlık yapmak isterim”

Üyelerin sordukları sorular doğrultusunda açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Besim, Bağcıl’ın şu anda zirvede olduğunu ve zirveden kesinlikle aşağıya inmenin söz konusu olmadığını belirtti. Kendisinin şu anda Başkan olduğunu hatırlatan Hasan Besim; “Ben Süper Lig takımının başkanıyım, takıma zarar vermeden başkanlık yapmak isterim” diyerek sözlerini noktaladı.

Besim: “Çok hızlı hareket etmeliyiz”

Başkan Hasan Besim yaptığı açıklamada, iki takımın da bu konuda hızlı davranması gerektiğini, bunun sebebinin, 15 Haziran’da sezonun tescillenmesi adına durumu Federasyona bildirmeleri gerektiğini belirtti.

Bağkur: “Birleşme kararı doğru”

Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur Olağanüstü Genel Kurul’da söz alarak düşüncelerini aktardı. Bağkur, iki takımın da farklı kökenli insanlar olduğunu ancak, 40 yıldır herkesin birlikte yaşadığını söyledi.  Doğan Bağkur, birleşmenin bir sakıncası olmadığını ve doğru bir düşünceye imza atıldığının vurgusunu yaptı.

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur