1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bağcıl’da yüzler gülüyor
Bağcıl’da yüzler gülüyor

Bağcıl’da yüzler gülüyor

Son 4 karşılaşmada topladığı 10 puanla kötü günlerden uzaklaşan Bostancı Bağcıl’da keyifler yerine geldi.

A+A-

Necmi Belge

Ligde oynadığı son 4 karşılaşmada topladığı 10 puanla kötü günlerden uzaklaşan Bostancı Bağcıl’da keyifler yerine geldi. Son haftaların çıkışta olan takımı B.Bağcıl’da teknik direktörü İltaç Karayel, takımının bu başarısı ile ilgili olarak, YeniDüzen’e açıklamalarda bulundu.
Karayel, B.Bağcıl olarak hedeflerinin sıkıntılı günler yaşamadan ligi en iyi yerde tamamlamak ve Federasyon Kupası’na ciddi bir şekilde sarılmak olduğunu söyledi.
K-Pet Süper Lig’e kötü bir başlangıç yaptıklarını ama sonrasında iyi toparlandıklarını ifade eden Karayel, işin başında ciddi bir uyumsuzluk, yabancı futbolcularda belirsizlik ve Sabri’nin ameliyat sonrası tam hazır olmamasının bu kötü girişin başlıca nedenleri olduğunu ileri sürdü.

Karayel “Son 4 haftanın lideriyiz”
Bu kötü başlangıç sonrasında, puan sıralamasında üstlerinde bulunan takımlardan 9-10 puan geriye düştüklerini anımsatan Karayel, son dört maçta topladıklerı 10 puanla son dört haftanın lideri olduklarının altını çizdi. Karayel, bu dört maçta K.Kaymaklı ve Gönyeli’yi deplasmanda, Mağusa Türk Gücü’nü kendi sahalarında yenerken, Mormenekşe ile kendi sahaları olan Yakup Özorun Stadı’nda berabere kaldıklarını anımsattı.

“Performansımız devam ederse...”
Karayel, sahada iyi futbol oynadıklarını, çok pozisyon ürettiklerini ve ligin başlangıcında  puan açısından kendilerine büyük fark yapan takımların adeta dibine gelip yaklaştıklarını belirtti. Karayel, bu başarılı performanslarını  devre arasına kadar  devam ettirdikleri takdirde, daha birçok takımın üstüne geçeceklerine inandığını söyledi.
Takımının yaptığı gol patlamasının başlıca nedenlerinin, bünyelerinde Sabri-Raif kardeşler, İbrahim Çıdamlı ve beşinci haftadan itibaren oynayan Fildişi Sahilli futbolcu Amani gibi golcüleri bünyelerinde bulundurmaları olduğunu iddia eden Karayel, çıkışlarının başlıca nedenlerinin bu olgu olduğunu vurguladı.

“Puan kaybetme lüksümüz yok”
Bu hafta, kendi yerlerinde geçtiğimiz hafta, Çetinkaya karşısında aldıkları ilk  galibiyeti ile moral motivasyon açısından iyi bir seviyeye gelen Lapta ile karşılacaklarını belirten Karayel ancak, kendilerinin de  puan kaybetme lüksü olmadığını ve sahadan mutlaka üç puanla ayrılmak istediklerini ifade etti.

“Kupanın statüsü değişmeli”
Karayel, bu sezon ligdeki şampiyonluk yarışının Yenicami ile K.Kaymaklı arasında geçeceği bir gerçek olduğunu dile getirdi. Ne var ki,  ligde bu sezon Lefke, Y.Boğaziçi, Doğan TB, Mormenekşe gibi iyi takımlar olmasına rağmen, bu iyi takımların çok erken hedefsiz kalabilme tehlikesi olduğunu belirtti.
Karayel, bu takımların sezon içerisindeki motivasyonlanlarını arttırma adına tamamen şansa dayalı Federasyon Kupası’nın statüsünün değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Örneğin, karşılaşmaların ilk turdan sonra Türkiye’deki gibi dörtlü gruplar halinde  yapılması ve yarı finalin tek maç olarak oynanmasını öneren Karayel, bu sistemin en güçlünün sonuca ulaşması açısından daha doğru bir düşünce olduğunu diye düşündüğünü söyledi.
Karayel, Futbol Federasyonu’nun bu önerilerini dikkate alarak, değerlendirmlerini temenni etiklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur