1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bağcıl hükmen galip
Bağcıl hükmen galip

Bağcıl hükmen galip

KTFF Yönetim Kurulu B.Bağcıl – Lefke karşılaşması ile ilgili kararını açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) haftasonu 80’inci dakikasında tatil edilen Bostancı Bağcıl – Lefke karşılaşması ile ilgili kararını açıkladı. Ev sahibi Bostancı Bağcıl’ın yaşanan saha olayları sonrasında 3-0 hükmen galip sayılmasına karar verildi. KTFF, Lefke kulübü yöneticileri ve seyircilerinin sahaya girerek hakeme yönelik eylemleri, karşılaşmanın görüntülerinin de incelenmesi sonrasında maçı 3-0 Bostancı Bağcıl lehine tescil etti.

Lefke açıklama yaptı: “Tepkimizde haklıyız”

Lefke yaşananlarla ilgili olarak bir basın bildirisi yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamad “Bağcıl ile yaptığımız maçın 78. Dakikasında yaşatılan olaylar geçmişte kulübümüzle ilgili yaratılmaya çalışılan çirkin senaryoların bir devamı niteliğinde yine maçın hakemi tarafından piyasaya sürülmüş ve bunu fırsat bilen Lefke düşmanı bazı basın çevreleri de yine kulübümüzü karalamaya başlamıştır” denildi.

Kaleci Mehmet’e yapılan faul neticesinde atılan golde Lefke seyircilerinin soğukkanlılığını koruduğu belirtilen açıklamada hakemin kaleci Mehmet’in hareketsiz kalmasına duyarsız kaldığı  ve Mehmet’in yardım çırpınışları karşısında bile maçı başlatmaya yönelmesinin bardağı taşıran son damla olduğu açıklandı.

Açıklamada Kulüp idarecileri olan Dr.Erkut Öner ve Dt. Salih Gökeren’in sağlık görevlisi ile sahaya girdiğini ve o ana kadar hiçbir taraftarın da sahaya girmediği belirtildi.

Açıklamada o ana kadar olaya müdahalede bulunamayan maçın hakemine insani boyutlar çerçevesinde tepki gösterildiği savunuldu.

Tekilerinde haklı olduklarını savunan Lefke Kulübü açıklamasında Mehmet’in iki kez dilinin döndüğü ve doktorların yoğun çabası ile hayata döndürüldüğü vurgulandı.

Maçın hakemine tepkilerini dile getiren Lefke Kulübü açıklamasında Futbol Federasyonu’nun da “köy zihniyetiyle yönetildiği” iddia edilerek federasyona da tepkili olduklarını açıkladılar.

Basın mensuplarına da tepki koyan açıklamada “Lefke’de sanki psikolojik travma varmış gibi Lefke düşmanlığı yapan basın mensuplarına da tepkiliyiz” denildi.

Olağanüstü Genel Kurul 10 Şubat'ta

Yönetim Kurulu ayrıca daha önce duyurduğu Olağanüstü Genel Kurul’un 10 Şubat Salı günü yapılacağını belirtti. KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda saat 17.00’de başlayacak genel kurulda “Liglere ara verilmesi”, “Liglerin durdurulması”, “Futbolumuzun geleceği ile ilgili alternatif karar üretilmesi” ve “Futbolcu sözleşmeleri” konuları gündem maddeleri olarak yer alacak.

 

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur