1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Baf’ta Lisistrata oyunu sergilenecek
Baf’ta Lisistrata oyunu sergilenecek

Baf’ta Lisistrata oyunu sergilenecek

2017 Kültür Şehri seçilen Baf’ta festival kapsamında Lisistrata adlı oyun performe edilecek.

A+A-

2017 Kültür Şehri seçilen Baf’ta festival kapsamında Lisistrata adlı oyun performe edilecek. Pafos 2017 kapsamında organize edilen Lisistrata, 3 farklı kıta ve 4 farklı ülkeden bir araya gelen 16 performans sanatçısı ile sergilenecek. Brian Michaels tarafından yönetilecek olan Lisistrata Baf Arkeolojik Parkı’nda 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Saat 20.30’da başlayacak gösteri için giriş biletinin 10 Euro olduğu belirtildi.

Lisistrata nedir?

Tümü kadınlardan oluşan kadrosu ile Klasik Yunan komedisinin fikir ve yapısını yeniden yaratmaktadır. Oyun metni, kadın bakış açısı ile birlikte günümüz dünyasına yönelik spesifik bir ilişki keşfeder. Bu feminist bir manifesto olmamakla birlikte, konuşulan söz, müzik ve dansla hayat bulan, bir neşe ve çeşitlilik kutlamasıdır. Ortak dillerinin İngilizce olmasına rağmen, performans sanatçılarının olağanüstü canlılık, güç ve güzellikleri iletişim için kullandıkları gerçek dildir.

Performans sanatçıları, Brezilya- Sao Paolo, Nijerya- Lagos, Kıbrıs- Kuzey ve Güney, Almanya- Essen'den gelmekte ve kültürel donanımları bu dünyanın renklerini oluşturmaktadırlar. Aristofanes bu eserini kaleme alırken tehdit altındaki dünyasını yıkımdan kurtarma gerekliliği ile hareket etmekteydi, bu gereklilik halen daha canlılığını korumakta olup, belki de anahtar dişil enerjinin sağaltıcı gücüdür.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
Etiketler :