1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAF’ta büyük yangın
BAF’ta büyük yangın

BAF’ta büyük yangın

Son üç gündür Baf’ın çeşitli bölgelerinde 14’ten fazla yangın çıktı

A+A-

 

Baf’ta “Peyia” (Peya), “Yiolou” (Yolu) ve “Theletra sakinlerinin son üç gecedir, bölgede çıkan ve önceki gece geç saatlerde henüz söndürülememiş yangın nedeniyle korku dolu anlar yaşadığı haber verildi.
Simerini gazetesi, “Baf’ta Cehennem Ateşi” başlığıyla verdiği haberinde, yangının Cumartesi günü akşamüzeri 16.00 saatlerinde başladığını, Pazar günü 13.00’dan sonra rüzgârın etkisiyle “dramatik” bir boyut aldığını yazdı.
Yangının sürekli yeniden canlanması ve kontrol altına alınamaması nedeniyle Theletra köyünün önlem amacıyla boşaltıldığını kaydeden gazete, bir süre sonra bölge sakinlerinin evlerine geri dönmelerine izin verildiğini belirtti.
Theletra bölgesindeki yangının söndürülebilmesi için çeşitli birimlerden birçok kara ve hava araçlarının çalışmalar yaptığını aktaran gazete, bölge sakinlerinin de yangın söndürme çalışmalarına katkılarda bulunduğunu kaydetti.
Kıbrıs Rum İtfaiye Teşkilatı’ndan yapılan açıklamaya göre önceki gün saat 21.00’e kadar 1,5 kilometre karelik alanda bulunan yabani bitki örtüsü, kuru otlar, ağaçlar ve bağlar yandı. İki araç ve bir hayvan çiftliği tamamen tahrip oldu.
Son üç gündür Baf’ın çeşitli bölgelerinde 14’ten fazla yangının çıktığına dikkat çeken gazete, yangınların başlama saati ve yerinin soru işaretlerine neden olduğunu, bu nedenle araştırma yapması için polise çağrıda bulunulduğunu belirtti.
Habere göre Cumartesi günü “Akoursos” (Akarsu), “Yialia” (Yalya), “Kathikas” (Gahiga), “Drusia”, “Peyia” ( Peya), “Poli Hrisohus” ve “Pittokopu” bölgelerinde yangınlar çıktı.
Gazete ayrıca Limasol bölgesinde ise 6 yangının çıktığını belirterek, bunların büyümeden söndürüldüğü bilgisini verdi. TAK

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur