1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bafra’ya 300 milyon dolarlık yatırım
 Bafra’ya 300 milyon dolarlık yatırım

Bafra’ya 300 milyon dolarlık yatırım

Bafra Turizm bölgesinde yatırım yeniden canlanıyor, yarım kalan 3 projeyi tamamlamak için çalışmalar başladı

A+A-

• Yatırım bedeli 300 milyon dolara ulaşacak olan yarım kalmış 3 otel projesi ile çalışmalar yeniden başladı. Otellerin 1 veya en geç 2 yıl içinde faaliyete geçmesi hedefleniyor

• BİRİ ACAPULCO OTEL’İN…Çalışmaların yeniden başladığı otel inşaatlarının birinin Acapulco Resort Otel’e ait olduğu, diğer ikisinin çalışmalarının ise Türkiye’de faaliyet gösteren 2 firma tarafından yürütüldüğü öğrenildi


Ayşe GÜLER

2003 yılında yatırıma açılan Bafra Turizm Bölgesi’nde yarım kalan 3 otel inşaatının tamamlanması için çalışmalar yeniden başladı. Biri Acapulco Resort Otel, diğer ikisi de Türkiye’deki firmalara ait olan otellerin en geç 2 yıl içinde faaliyete başlaması planlanıyor.

Turizme kazandırılması ve bölge halkına kısa süre içerisinde hizmet vermesi hedeflenen 3 otelin yatırım bedelinin 300 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

13 projeden 2’si hayata geçti

Turizme ciddi katkı sağlaması öngörülen ancak uzun yıllardır yeni yatırımın yapılmadığı bölgede şu ana kadar 13 projeden 2’si hayata geçti.

Bölgede 2007 yılında Kaya Artemis Otel, 2011’de de Nuh’un Gemisi Otel faaliyete girdi.

----------------------------------------------------------------------

TURİZM BAKANLIĞI NE DEDİ?

Aşıkoğlu: “Yarım kalan 3 yeni projenin çalışmaları başladı”

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, 15 yıl önce Bafra bölgesinde yatırım yapmak için 13 projenin üretildiğini, bu projelerin sadece ikisinin tamamlanabildiğini söyledi.

Aşıkoğlu, Nuhun Gemisi Otel’in yanı sıra Kaya Artemis Otel’in faaliyete geçerek, hizmet vermeye başladığını belirti.

Söz konusu projeler dışında bölgedeki hiçbir projenin tamamlanmadığını dile getiren Aşıkoğlu, yarım inşaat olan 3 proje ile ilgili çalışmaların yeniden başladığını aktardı.

Arazi desteği ile yüzde 60 KDV indirimi…

Aşıkoğlu, yeniden ‘kıpırdanma’ yaşanan projelerin bir veya en geç 2 yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü aktardı.

Projelere arazi desteğiyle birlikte inşaat sırasında yatırımının yüzde 60 kadar KDV indirimi sağlandığını da belirten Aşıkoğlu, yeniden çalışmaların başlandığı projelerin 300 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

Aşıkoğlu, 3 yeni yatırımın hizmete girmesi ile bölgedeki yatak kapasitesinin 5 binden 10 bine yükselmesinin beklendiğini açıkladı.

Bu haber toplam 9147 defa okunmuştur