1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Badminton yeniden canlanacak
Badminton yeniden canlanacak

Badminton yeniden canlanacak

Fırat Deniz, YENİDÜZEN’e planları hakkında bilgi verdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Zehra Avkıran’ın istifası ile Badminton Federasyonu başkanlığı görevine getirilen Fırat Deniz, YENİDÜZEN’e planları hakkında bilgi verdi. Federasyon öncelikli olarak dün Atatürk Spor Salonu’nda 13 yaş altı badminton turnuvası düzenledi. Bu organizasyonda başarılı olan sporcular 13-17 Haziran tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye 13 yaş altı şampiyonasına gönderilecek. Federasyon ayrıca düzenleyeceği antrenör ve hakemlik seminerleri ile birlikte altyapıya önem vererek badminton sporunu yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Deniz: “Avkıran’a teşekkür ederim”
Federasyon yeni başkanı Fırat Deniz yaptığı açıklamada Zehra Avkıran başkanlığı döneminde federasyonun asbaşkanlık görevini sürdürdüğünü ve Avkıran’ın istifası ile Spor Dairesi tarafından bu göreve atandığını belirtti. Avkıran’a teşekkür eden Deniz, onun döneminde kendisinden çok şey öğrendiklerini belirtti.
İlk olarak 13 yaş altı turnuvası düzenlediklerini ve bu turnuvada başarılı olan sporcuları 13-17 haziran tarihleri arasında Ankara Sincan’da yapılacak olan Türkiye 13 yaş altı şampiyonasına göndereceklerini belirten Deniz, bunu başardıktan sonra hafta içerisinde dinamik bir yönetim kurulu oluşturarak ülke sporunda badmintonu gerektiği noktaya getirmek için çalışacaklarını dile getirdi.

“Badmintonu hak ettiği yere getirmek için çalışacağız”
“Badminton bir ara durağan bir sürece girmişti. Oysa salon sporları içerisinde Türkiye ve Avrupa’da en çok ilgi gören sporlardan bir tanesidir. Biz de onu hak ettiği yere getirmek için uğraşacağız” diyen Deniz ilk etapta eğitime ağırlık vererek birkaç ay içerisinde antrenörlük ve hakemlik semineri açmayı düşündüklerini kaydetti. Eğitimin yanında altyapı çalışmalarına daha çok önem verme hedefinde olduklarını aktaran Deniz sporcu sayısını arttırmaları gerektiğini belirtti. Deniz sözlerinin sonunda “Sporcu sayısının artması, antrenörlerin bilinçlenmesi ve Türkiye’de derece almış sporcuların yanına yeni sporcular elde ederek yurt dışında başarı yakalamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur