1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Baba ve oğullar cezaevinde  buluştu
Baba ve oğullar cezaevinde  buluştu

Baba ve oğullar cezaevinde  buluştu

Lefkoşa’da Haziran 2018 tarihinde meydana gelen cinsel tecavüz meselesi ile ilgili olarak tutuklu bulunan sanık M.A. aleyhindeki şikayetin geri çekmesi için baskı uygulamakla suçlanan iki zanlı yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

A+A-

Lefkoşa’da Haziran 2018 tarihinde meydana gelen cinsel tecavüz meselesi ile ilgili olarak tutuklu bulunan sanık M.A. aleyhindeki şikayeti geri çekmesi için müşteki E.G'ye, baskı uyguladıkları ve yalan beyanda bulunmaya zorladıkları gerekçesi ile yapılan şikayet üzerine tutuklanan sanığın babası zanlı F.A. ile kardeşi zanlı B.A., bu sabah mahkeme huzuruna çıkarılıp, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Aygün Karagil,  olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç 2019 yılı Ocak ayı içerisinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Cinsel Tecavüz meselesi ile ilgili olarak Sanık olan M.A.'nın şikâyetçisi olan E.G'nin şikâyetini geri çekmesi amacı ile Türkiye'de sakin Sanığın babası zanlı F.A. ve B. A.’nın olaydan dolayı cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan M. A.'nın hasta olduğunu ve tedavi olamadığını, her şeyini kaybettiğini söyleyerek davanın daha fazla uzamaması amacı ile şikâyetini geri çekmesi yönünde telkinde bulunarak KKTC Başsavcılığı adına yazılmış tecavüz olayı olmadığını belirten bir belgeyi Lefkoşa'da vererek “Tanıkları Yalan İfade vermeye veya Doğru söylememeye Teşvik” edip konu belgenin şikayetçi tarafından KKTC Başsavcılığına verilmesini sağladıklarını söyledi. Zanlıların TC vatandaşı olduğunu, turist statüsünde olduklarını ve KKTC’de adresleri olmadığını belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren yargıç Cenkay İnan, zanlıların 21 günü aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler