1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Baba oğul yakalandılar
Baba oğul yakalandılar

Baba oğul yakalandılar

“Mağusa’da “David’s People Bistro-Cafe” isimli iş yerini kundakladıkları iddia edilen iki kişi tutuklandı

A+A-

 

Mağusa’da faaliyet gösteren “David’s People Bistro-Cafe” isimli iş yerini 19 Haziran tarihinde kundakladıkları iddia edilen üvey baba-oğul yürütülen tahkikat sonucunda 12 gün sonra tespit edilerek tutuklandı. İncelenen kamera kayıtlarında olay gecesi PT 471 plakalı motosiklet ile şüpheli şekilde konu bölgede dolaştıklarının tespit edilmesi üzerine önceki gün tutuklanan 19 yaşındaki zanlı G.K ve 41 yaşındaki zanlı D.D dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kundaklama” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi. Zanlı G.K, gönüllü ifadesinde üvey babası zanlı Doğan ile işlediği suçu itiraf ederken,  zanlı D.D ise olay gecesini hatırlamadığını beyan etti.

 

 

Zanlı G.K her şeyi anlattı…

Meselenin soruşturmasını yürütülen Polis Çavuşu Eren Erdelhan, 19 Haziran tarihinde saat 03:45 raddelerinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Salih-Sıdıka Emergil’in yapmış olduğu “David’s People Bistro-Cafe” isimli iş yerinin yanıcı madde döküldükten sonra ateşe verilerek kundaklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yapılan tahkikat kapsamında incelenen kamera görüntülerinde zanlı G.K ile D.D’nin  konu bölgede PT 471 plakalı kırmızı renk bir motosiklet ile şüpheli bir şekilde dolaştığının tespit edildiğini açıklayan Erdelhan, zanlıların 30 Haziran tarihinde şubeye celp edildiğini belirtti.  Erdelhan,  zanlı G.K’nin mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve zanlı Doğan ile işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini, olayda kullandığı çakmağı ise kaçarken attığını beyan ettiğini belirterek, zanlı Doğan’ın ise vermiş olduğu itiraf nitelikli olmayan ifadesinde olay gecesini hatırlamadığını beyan ettiğini söyledi.

 

Evlerinde yapılan aramada zanlı G.K’ün olay gecesi giydiği kıyafetler bulundu…

Polis Çavuşu Eren Erdelhan, zanlı G.K ile D.D’nin  birlikte kaldığı evde arama yapıldığını belirterek, yapılan aramada zanlı G.K’nın olay saatinde kullanmış olduğu kıyafetlerin bulunarak emare alındığını açıkladı. Zanlılarla ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden Erdelhan,  incelenmesi gereken telefon dökümleri ve kamera görüntülerinin olduğunu, aranan emarelerin olduğunu ve zanlı G.K’nın olay gecesi giydiği kıyafetlerin incelenmek üzere laboratuvara gönderileceğini belirtti. Erdelhan, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

3’er gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı G.K ile D.D’nın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

davids-people-kundaklama-foto.gif

Bu haber toplam 2152 defa okunmuştur
İlgili Haberler