1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Baba oğul tutuklandı
Baba oğul  tutuklandı

Baba oğul tutuklandı

Paşaköy’de polis ekibince yapılan kontrolde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kayıtlı bir araca KKTC plakası takarak kullandığı iddia edilen, isminin baş harfleri A.İ. ve babası M.İ. tutuklandı

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Paşaköy’de polis ekibince yapılan kontrolde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kayıtlı bir araca KKTC plakası takarak kullandığı iddia edilen, isminin baş harfleri A.İ. ve babası M.İ. tutuklandı. “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan baba oğul tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Sahte plaka takıp kullandı iddiası
Meselenin tahkikat memuru Cemal Maniga, 13 Nisan tarihinde Paşaköy’de bir polis ekibince yapılan kontrolde zanlı A.İ.’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimine ait ve kayıtlı EPY 530 plakalı araca KKTC’ye ait EG 626 plakayı takarak kullandığı esnada tespit edildiğini açıkladı. Zanlı A.İ.’nin polise iki gönüllü ifade verdiğini belirten Maniga, zanlı A.İ.’nin ikinci ifadesinde, verdiği ilk ifadede babası zanlı M.İ.’nin başının belaya girmemesi için söylediklerinin doğru olmadığını ve konu aracın kendisine değil babası M.İ.’ye verildiğini beyan ettiğini belirtti.  Zanlı A.İ.’nin verdiği ikinci ifade doğrultusunda zanlı M.İ.’nin de tutuklandığını belirten Maniga, zanlı M.İ.’nin ise verdiği gönüllü ifadesinde konu aracı kendisine getiren kişinin ismen tespit edildiğini ancak konu kişinin 17 Haziran 2014’te Metehan Barikatı’ndan giriş yaptığının, 1 Aralık 2014’de ise Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Maniga, her iki zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı A.İ. ile M.İ.’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 1’er KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2246 defa okunmuştur