1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Aziz Yıldırım’ı eleştirdi, Demirören’e gitti”
“Aziz Yıldırım’ı eleştirdi, Demirören’e gitti”

“Aziz Yıldırım’ı eleştirdi, Demirören’e gitti”

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in ülkeye gelerek bulunduğu ziyaretler hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in ülkeye gelerek bulunduğu ziyaretler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklama şu şekilde:

“TFF başkanı sn. Yıldırım Demirören dün ülkemize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sn. Demirören'in ziyareti sırasında beraberinde bulunan heyette yer alan kişiler bir hayli ilginçti. Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KTFF başkanı Hasan Sertoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Mehmet Özbilgehan, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği başkanı Ogün Genç Kaçmaz. Yani Kuzey Kıbrıs futbolunu yönetmeye çalışan en üst mertebelerdeki tüm kurum ve kuruluşların başkanları”

“Demirören KTFF’yi görmezden geldi”
“Sayın Yıldırım Demirören KKTC'ye geliyor Cumhurbaşkanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçisi ziyaret ediliyor fakat ülkemiz futbolunun en üst mertebesi olan KTFF görmezden geliniyor ve saygıdeğer KTFF başkanı makamında ziyaret edilmiyor. Hatta KTFF başkanı aylardır görsel ve yazılı basında Türkiye futbolunun katili, yalancı diye eleştirdiği TFF Başkanının kafilesinde Cumhurbaşkanımızı ziyaret ediyor.Sonuç mu; Sayın Cumhurbaşkanı, TFF'nin FIFA kurallarına bağlı olmadığı nedeniyle yapabileceklerinin sınırlı olduğunu, fakat iki ülkenin futbol federasyonlarının iyi ilişkiler içerisinde olması gerektiğinin önemini vurguluyor.
TFF başkanı Demirören ise Kıbrıs'taki futbolun sorunlarına çözüm aradıklarını, birincil amaçlarının KKTC'nin FIFA nezdinden tanınmasını sağlamak olduğunu ve bunun da zor olduğunu belirtti. Sn. Hasan Sertoğlu da sorunun çözülmesini istediklerini kavga niyetinde olmadıklarını belirtti”

“Sertoğlu kulüpleri kandırmaya çalıştı”
“Sayın Sertoğlu federasyonda yapılan genel kurulda gündem maddesi olarak KKTC kulüplerinin kayıtsız şartsız KOP'a üye olmaları yönündeki bir maddeyi onaylatmaya çalışmadı mı, yani sayın Sertoğlu bu işin olmayacağını anladı ve kulüpleri de kandırmaya çalışarak bu ilgili gündem maddesini onaylatarak ve kendisini kurtarma çabası içerisindedir. Yapılan girişimler bir sonuç getirmez ise topu da kendi üzerinden kulüplere atacaktı.

“Aziz Yıldırım’ı eleştirdi, Demirören’e gitti”
“Bu işin bir de kimsenin bilmediği siyasi bir boyutu vardır fakat ben bu konulara girmeyeceğim. Ancak 9 Ekim 2014 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı sayın Aziz Yıldırım'ın KKTC'ye yapmış olduğu ziyarette sayın KTFF başkanı Hasan Sertoğlu niye kendisine ziyaret gerçekleştirilmediğini ve bunun da Ambargo'nun ta kendisi olduğu yönünde beyanatta bulunmuştu. Bugün ise bakıyorum da o egosu üst düzeydeki adam TFF Başkanı’nın ayağına gidiyor hem de ayni kafilede sayın Aziz Yıldırım'ın gitmesinden dolayı eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidiyor ve destekçisi Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı ile birlikte. Bunun yorumunu da Kıbrıs Türk spor kamuoyuna bırakıyorum. Ama FIFA kuralları hakikatten çok önemlidir ki uymak lazım, Kıbrıs Türkünü uyutmak lazım”

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur