1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldılar...
 Ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldılar...

Ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldılar...

Mağusa’da önceki gün iki grup arasında çıkan kavgada tutuklanan 41 zanlı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

• ZANLI Ö.H “KATLE TEŞEBBÜSTEN DE YARGILANACAK”... Önceki gün çıkan olaylar sırasında, olaylara müdahale etmeye çalışan bir polisin belindeki tabancayı kanunsuz olarak tasarrufuna alan zanlı Ö.H, Mağusa Polis Müdürlüğü CÖŞ’te görevli Müfettiş Muavini Asım Başaranel, Merkez Karakolunda görevli Polis Memuru Güralp Sayılı, Havadis Gazetesi muhabiri Nadire Kraşlıoğlu ve K.U’un üzerine tabancayı öldürmek kastı ile doğrultup tabancanın tetiğine sürekli basıp bırakmak suretiyle öldürmeye teşebbüs etti.

• POLİS YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI... Çıkan olaylarda tutuklanan 41 zanlı dün polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında ayrı ayrı Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı İ.F. ve 15 adamı saat 11:00 raddelerinde mahkemeye çıkarılırken, zanlı A.O.U ve 24 adamı ise 13:30 raddelerinde mahkemeye çıkarıldı.

• FOTOĞRAFLAR VE KAMERA KAYITLARININ İNCELENMESİ DEVAM EDİYOR...  Polis, olay anında çekilen fotoğrafları ve kamera kayıtlarını incelemeye devam edecek.


Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Kaza Mahkemesi önünde önceki gün başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan iki grup arasında çıkan kavgada tutuklanan 41 zanlı dün polis tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. İ.F ile 15 adamı dün saat 11:00’de mahkemeye çıkarılırken, A.O.U ile 24 adamı ise 13:30’da mahkemeye çıkarıldı. “Katle teşebbüs”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu ve taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu ve taşıma”, “Kavga”, “Rahatsızlık”, Tecavüzkâr alet taşıma”, “Uygunsuz tavır ve hareket”, “Vahim zarar”, “Ciddi darp” ve Kanunsuz topluluk” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı İ.F, Ö.S, C.A, Ö.H, K.B, İ.E, E.A.B, C.Ç, Ü.Ö, B.Ö, M.K, Ç.K, A.U, H.G, N.E ve A.S tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak. Öte yandan “Kavga”, “Rahatsızlık”, “Kanunsuz topluluk”, “Tecavüzkâr alet taşıma” ve “Uygunsuz tavır ve hareket” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı A.O.U, A.U, H.Ö, İ.O, A.U, K.O, K.U, M.K, A.Z, H.D, A.A, T.Ç, M.F, C.G, A.Ç, M.A, H.Ç, M.G, Ö.K, M.A.U, T.A.H, L.V.J, B.N.H, A.H ve İ.A da tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

A.O.U tarafı kanunsuz olarak toplandı...
Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlıların 20 Ağustos tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi karşısında bulunan park alanı içerisinde meydana gelen “Kavga”, “Rahatsızlık”, “Kanunsuz topluluk”, “Tecavüzkâr alet taşıma” ve “Uygunsuz tavır ve hareket” suçlarından dolayı tutuklandığını belirtti. Ursavaş, 5 Temmuz 2014 tarihinde, A.O.U’un Ö.H, A.U, Ö.S ve C.A tarafından ciddi şekilde darp edilip vahim zarara uğratılması meselesi ile ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan davanın duruşmasında İddia Makamı tarafından ilk kez mahkemede hazır edilen A.O.U’un, davanın 27 Ağustos tarihine ertelenmesinin ardından mahkeme çıkışında çamlık alanda kanunsuz olarak toplanan ve şu anda zanlı konumunda bulunan 24 adamı ve henüz tespit edilemeyen 5 kişi ile birlikte bir taraf, zanlı Ö.H, C.A, Ö.S, K.B ve İ.E’in ise bir taraf olup tasarruflarında bulunan tecavüzkar alet sopalar, elleri ve ayakları ile birbirlerine vurarak kavgada yer aldıklarını ve bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptıklarını açıkladı.

Zanlı Ö.H, öldürmek kastı ile defalarca tetiğe bastı...
Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlı Ö.H’ün, Mağusa Kaza Mahkemesi önünde meydana gelen olaylar sırasında, olaylara müdahale eden polislerden birinin belindeki içinde 14 adet canlı mermi bulunan tabancayı kanunsuz olarak tasarrufuna aldığını açıkladı. Zanlı H.’ün konu tabancayı tasarrufuna aldıktan sonra tabancanın sürgüsünü geriye çekip dolduruş yaptığını belirten Ursavaş, tabancayı Mağusa Polis Müdürlüğü CÖŞ’te görevli Müfettiş Muavini Asım Başaranel, Merkez Karakolunda görevli Polis Memuru Güralp Sayılı, Havadis Gazetesi muhabiri Nadire Kraşlıoğlu ve K.U’un üzerine öldürmek kastı ile doğrultup tabancanın tatiğine sürekli basıp bırakmak suretiyle öldürmeye teşebbüs ettiğini açıkladı. Ursavaş, konu tabancanın emniyet mandalının kapalı olmasından dolayı tabancanın ateş almadığını da açıkladı.

Arabanın camını kıran aranıyor...
Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, yine olaylar esnasında zanlı C.A’a ait LY 708 plakalı aracın ön camının kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından tekme vurulmak suretiyle zarara uğratıldığını ve konu kişinin arandığını belirtti.

1 bıçak, 5 sopa ve 1 demir çubuk emare alındı...
Olay esanasında tecavüzkâr aletler kullanıldığını yineleyen Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, olay yerinde 1 adet 26 cm uzunluğunda bıçak, 5 adet çeşitli ebatlardaki sopa ve 1 adet demir çubuğun emare alındığını söyledi.

Kavga hastanede de devam etti...
20 Ağustos tarihinde zanlı İ.F, E.A.B, Ö.H, C.A, A.S, Ü.Ö, C.Ç, Ö.S, K.B, B.Ö, M.K, Ç.K, A.U, H.G ve N.E’in, mahkeme önünde yaşanan olaylardan dolayı hastaneye kaldırılarak acil serviste tedavi gören K.U, K.O, A.O.U ve A.U’u darp etmek amacıyla kanunsuz olarak toplandıklarını açıkladı. Kanunsuz olarak toplanan zanlıların hastaneye gittiklerini belirten Ursavaş, zanlı İ.F’in K.U’un burnuna yumruk atmak suretiyle burun kemiğinin kırılmasına neden olduğunu açıkladı. Ursavaş, zanlı İ.F’in yine adamlarıyla K.U, K.O, A.O.U ve A.U’u darp ederek A.O.U’un parmağının kırılmasına neden olduklarını açıkladı.

Fotoğraflar ve kamera kayıtlarının incelenmesine devam edilecek...
Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, tüm zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirtti. Olayda çekilen fotoğrafların ve kamera görüntülerinin incelenmesine devam edileceğini belirten Ursavaş, aranan kişilerin de olduğunu söyledi. Ursavaş, yürütülen tahkikatın selameti açısından her 41 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, tüm zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur