1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ayia Napa’da gelen başarı
Ayia Napa’da gelen başarı

Ayia Napa’da gelen başarı

Ares Spor Kulübü sporcuları “Nireas Ayia Napa Triathlon” yarışına katılacak derece elde etmeyi başardı

A+A-

Ülkemiz spor kulüplerinden Ares’in triatletleri sezonun ilk triatlon yarışına Güney Kıbrıs’ta katıldı. Yüzme, bisiklet, atletizm ve triatlon federasyonlarında faaliyet gösteren Ares Spor Kulübü organizasyonda iyi dereceler elde etti.

Rusya, Kırgızistan, Belarus, Ukrayna, Polonya, Azerbaycan gibi ülkelerden 200’e yakın sporcunun katıldığı Nireas Ayia Napa Triatlon’unda olimpik ve sprint mesafelerde yarış düzenlendi.

Olimpik mesafede 73, sprint mesafede 76 sporcunun finiş gördüğü Nireas Ayia Napa Triatlon’unda Ares sporcularından ve ayni zamanda 8 kez Ironman yarışı bitirmiş Cem Dağdelen 02:22:06’lık derece ile yaş kategorisinde ikinci olarak kürsüde kupasını aldı.

Olimpik mesafede yarışan Aresli sporculardan Hüseyin Arhan, 02:17:30’luk derecesi ile Kıbrıslı Türkler arasında en iyi zamanı elde ederek sezona çok iyi başlamış oldu. Olimpikte yarışan bir başka Ironman bitirmiş Ares triatleti Çağan Öztuna ise yarışı 02:28:38’de bitirirken, Hasan Işıman’ın derecesi ise 02:47:57 oldu.

Sprint mesafede yarışan Ares’li triatlet Kemal Elektrikçi 01:09:46’lık derece ile finişe ulaşırken, Kemal’ı Güney Kıbrıs’tan da geçen olmadı. Güneyde kamp yapan profesyonel sporcuların geçmeyi başardığı Kemal’ın özellikle koşu derecesi kendi en iyi derecelerinden oldu.

Ares adına yarışta koşan kadın sporcu Emine Uluçay ise 01:20:50’lik derece ile yaş kategorisinde 7’inci geldi. Ferdi olarak Ayia Napa’da sprint yarışan Derya Deniz ise 01:39:46 ile yaş kategorisinde ikinciliği elde etti ve kupa ile yarışı tamamladı.

 

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur