1. HABERLER

  2. SPOR

  3. AYH’den Zürih desteği
AYH’den Zürih desteği

AYH’den Zürih desteği

Aydınlık Yarınlar Hareketi,5 Kasım Salı günü UEFA ve FİFA yetkilileri ile görüşecek olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun çabalarına destek verdi.

A+A-

 

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), 5 Kasım Salı günü UEFA ve FİFA yetkilileri ile görüşecek olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) çabalarına destek verdi.

AYH Genel Sekreteri Hasan Arıburun yazılı açıklamasında, UEFA, FİFA, KOP ve KTFF yetkililerinin yer alacağı toplantının, Kıbrıslı Türklerin dünyaya açılmasına ve sporun gelişmesine katkıda bulunmak için önemli bir çalışma olduğunu belirterek, toplantıyı desteklediklerini kaydetti.

Bugüne kadar uygulanan ambargoların yarattığı sıkıntıları üzülerek yaşadıklarını ve ambargoların ülke futbolunu getirdiği noktanın üzücü olduğuna dikkat çeken Arıburun, “Yaşadığımız sorunları çocuklarımıza devredemeyiz. Türkiye ile Güney Kıbrıs maç yaparken ne hissediyoruz? Bunların göz önünde bulundurulması ve Kıbrıslı Türklerin Dünya ile buluşması için hepimiz sürece katkı koymalıyız. Ambargoların kalkması için alternatif düşünceler ve açılımlar üretmeliyiz” dedi.

Arıburun, sürekli olarak her türlü girişime karşı çıkan kesimlerden yükselen sesin, görüşmenin içeriğine değil görüşmeye karşı olduğunu savunarak, bu zihniyetin Kıbrıs Türk halkını “karanlığa gömen, alternatif politikaların üretilmesine engel olan, açılımın önünde duran zihniyet” olduğunu ifade etti.

“Proaktif olmalıyız” diyen Arıburun, her alanda alternatif politikalara ihtiyaç bulunduğunu ve Kıbrıs’ta sorunların aşılmasına yönelik iyi niyetle atılan her adıma destek olunması gerektiğini kaydetti.

Arıburun, AYH olarak 5 Kasım’da İsviçre’nin Zürih kentinde gerçekleşecek olan görüşmeleri “iyi niyetli barışa hizmet eden bir girişim” olarak gördüklerini de vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur