1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Aydınlatma vergileri’ mahkemelik oluyor
‘Aydınlatma vergileri’ mahkemelik oluyor

‘Aydınlatma vergileri’ mahkemelik oluyor

LTB, aydınlatma vergilerinin Kıb-Tek tarafından toplanmasına karşı yargısal süreç başlatıyor

A+A-

 

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), aydınlatma vergilerinin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) tarafından tahsil edilmesinin yasalara aykırı ve kanunsuz olduğu gerekçesiyle kurum ve diğer yetkililer aleyhinde yargısal süreç başlatıyor.

LTB Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, LTB Belediye Meclisi, 20 Şubat 2015 tarihinde yaptığı toplantıda, belediye hudutları içerisindeki aydınlatma vergisinin daha önce olduğu gibi yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkilendirilmiş LTB tarafından toplanmasına ve buna engel teşkil eden icraatların men edilmesine dair karar üretti.

Karar çerçevesinde, belediye hukukçularının yanı sıra Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi üyesi avukatlar Boysan Boyra ile Sonuç Koyuncu, gerekli hukuki süreci başlatmak ve yürütmek üzere yetkilendirildi.

Koyuncu ile Boyra, aydınlatma vergisinin 13 Ağustos 2013 tarihinde yapılan kanun hükmünde kararname ile KIB-TEK tarafından tahsil edilmesinin kararlaştırıldığını ancak bu kararnamenin Cumhuriyet Meclisi’ne götürülüp yasallaşmadığından dolayı artık bir hükmü kalmadığını ifade etti.

Aydınlatma vergilerinin halen KIB-TEK tarafından tahsil edilmesinin yasalara aykırı ve kanunsuz olduğuna dikkat çeken Koyuncu ve Boyra, LTB’nin 20 Şubat 2015 tarihinde aldığı karar çerçevesinde mevzuata rağmen halen aydınlatma vergisini tahsil etmeye devam eden Elektrik Kurumu aleyhine yargısal süreç başlatılacağını vurguladı.

LTB Belediye Meclisi’nin, 20 Şubat 2015 tarihli toplantısında, “Belediyeler Yasası’nda öngörüldüğü gibi aydınlatma harçlarının yeniden belediye tarafından toplanmasını temin etmek için buna engel teşkil eden Bakanlar Kurulu, KIBTEK ve sair sorumlulara dava açılması” kararı aldığı kaydedildi.

(tak)

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur