1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ayaz Restaurant
Ayaz Restaurant

Ayaz Restaurant

Ayaz Restaurant

A+A-

 


Zekai Altan

Bafra bildiğiniz gibi bir turizm yatırım bölgesi. Ağacı, kumu, kilisesi yok edilerek buraya büyük oteller yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Tüm bunlar bölgeye ne kadar katkı sağlar. Pek değil. Bu tür yatırımlarda bölge kalkınması ön planda olmalı! Hep bana değil (!) En önemlisi arazi, hem de denize sıfır. Beleş! Ya beleş değil. Beleş. Yiyecekleriniz bol mayonezli  (!) Çin’de yaptırılan mefruşat ve gösteriş... Burnu yukarda olanların ve tatil kültürü olmayanların uğrayacağı adreslerdir. Bu yatırımlar bölgeye katkıyı sağlamalı.
Yani gelen misafirleri nasıl dışarı göndeririz politikası yerine gelen misafirlerin dışarı çıkmalarını nasıl önleriz de bölge halkına gidecek parayı da biz alırız politikaları yürütülüyor.
İşte bu da KKTC’de KALKINMA MODELİDİR. Övünülecek!
Bafra bölgesinde çok sayıda restoran, büfe, market ve barların olması gereken yerde bunlar bu yatırımlar ile beklentiler olmadı. Ama yine de tüm yanlış ve çarpık politikalar ve bu devasa gösteriş abidesi yatırımcıların olumsuz poitikalarına rağmen doğruyu yapanlar da vardır. Bölgede sayıları bir veya iki tanedir. Bunlardan biri de Ayaz Restoran.

BAFRA’DA BİR MEKAN

Bafra’daki gösteriş imajlı otellere giderken çembere gitmeden önce hemen sol tarafta. Hemen fark edilir. Geniş bir çardak ve iç mekan. Hizmete gireli henüz birkaç ay. Burada kiralık araba işletmeciliği yapılıyordu. Ancak ne yazık ki bölgeyi kalkındırmak için yapılan bu büyük yatırımların işletmecileri hemen kiralık araba işletmesini kurdular. Burada Kıbrıs mutfağı mı? Bölgede gerek yok. Hemen otellerin içerisine o da kuruldu. Ama doğru ama yanlış! Anlayan da yok. Kiralık araba işletmesi yapılan bu mekan şimdi restoran olarak hizmet veriyor. Temiz bir mekan. İşletmecisi Cemil. Bafra köyünden. Aile işletmesi. Bu sıcak havaların akşam serininde eşim ve misafirimiz Heidi ile bu mekana gittik. Mekan hareketli. Bölge halkı. Turist yok. Güzel bir atmosfer. Rahat. Burda güzel bir akşam yemeği yenebilir.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi standart. Kebap ve fırın mönüleri sunuluyor. Genelde bilinen standart mönüler. Fırın mönülerinde Türk mutfağı egemen. Türk mutfağı tatlarını alabilirsiniz. Lahmacun, pide çeşitleri, gözleme ve sıkma başlıca olanlar. Hem ana yemek hem de giriş olarak alabileceğiniz tatlar. Bol mezeli bir mekan değil. Biz giriş olarak fındık lahmacun siparişi verdik. Tadım olarak kuşbaşı pide. Lahmacun servisi yapıldı. Lahmacunlar iyi fırınlandı. Çok yağlı değildi. Damak tadı iyi. Kullanılan malzemenin hakkı verildi. Kuşbaşı pide de iyi. Yemek servisinde Adana kebap, karışık ve et şiş siparişi verdik. Biraz endişe içerisindeydik. Acaba etler sert mi diye. Daha önce birkaç yerde eti yerken et ile adeta kavga ederdik. Burada bu yaşanmadı. Terbiyesi yapıldı diyebilirim. Çok sert değildi. Izgaralanması da iyi. Garnitür olarak salata, humus, üzeri hellim rendeli patates kızartması ile. Servis de iyiydi. Servise özen gösterildi. Sıcak ve içten bir servis. Konukseverliği en iyi bir biçimde yaşatmaya çalışıyorlar. Sizinle yakından ilgileniyorlar. Arada bir servisi kontrol etmeleri iyi. Zaman içerisinde çok daha iyi bir duruma gelecek bir mekan diyebilirim.  Final olarak da meyve tabağı. Buz ile. Karışık meyve. Muz, portakal, kavun, karpuz ve hurma. Üzerine de sade bir Türk kahvesi. Evet, yolunuz Bafra tarafına düşerse burada kısa bir durak yapabilirsiniz. Burada kısa bir yemek molası veya sıcak bir içecek veya soğuk bir meşrubat veya bira ile serinleyerek yolunuza devam edebilirsiniz. Bir yol mekanı. Durak yeriniz de olabilir. Fiyatları da makul. Kebap çeşitleri 18 TL ila 35 TL. Fırın çeşitleri de 3.5 TL ila 17 TL. Uğrayınız.

TEL: 0542 879 74 22 – 0533 872 23 28
ADRES: BAFRA

Bu haber toplam 9099 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 273. Sayısı

Adres Kıbrıs 273. Sayısı