1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avusturya'da "Mülteci" protestosu
Avusturyada Mülteci protestosu

Avusturya'da "Mülteci" protestosu

Viyana'da toplanan yaklaşık 25 bin kişi, mülteci kamplarındaki yaşam koşullarının iyileştirilmesini istedi

A+A-

 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan yaklaşık 25 bin kişi, mülteci kamplarındaki yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gösteri yaptı.

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, "Avusturya'da insanca yaşamak" adıyla eylem düzenledi. Sığınmacılar için mülteci kamplarındaki yaşam koşullarının iyileştirilmesini isteyen ve onlara destek verenler, Westbanhof İstasyonu'nda toplandı.

Eylemciler, Traiskirchen Mülteci Kampı'ndaki insanlık dışı uygulamaları ve hükümetin sığınmacılara yönelik politikasını eleştirdi.

Eyleme aralarında sığınmacıların da bulunduğu çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, insan hakları savunucuları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Gösteride üzerinde "Hiçbir insan yasa dışı değildir", "Mülteciler hoş geldiniz", "İnsanları koruyun, bankaları değil", "Avusturya'da kabul görmek istiyoruz", "Avrupa'ya geçişi engellemeyin" ve "Sınır dışı edilmek istemiyoruz" yazılı pankartlar açıldı.

Burada yapılan konuşmalarda Suriye, Irak, Afganistan ve diğer bölgelerde çatışmaların halen devam ettiği, insanların hayatta kalabilmek için evlerini ve ailelerini terk etmek zorunda kaldıkları, Avrupa'ya kaçan sığınmacıların yollarda ya hayatlarını kaybettiklerini ya da güvenlik görevlileri tarafından kötü muameleye maruz kaldıkları hatırlatıldı.

Grup adına yapılan açıklamada, "Avusturya'daki mülteci kamplarındaki insanlık dışı yaşam şartlarının değiştirilmesini istiyoruz. Sıcaktan, yağmurdan ve soğuktan korunan güvenli barınma istiyoruz. Kadınlar ve kızlar için erkeklerden ayrı odalarda kalmasını, tıbbi ve psikolojik yardım istiyoruz. Kurumlarla ve sosyal çalışma görevlileri ile işbirliği yapmak istiyoruz. Aileler ve çocuklarımız için yeterli gıda ve içecek istiyoruz. Biz insanız, insan olarak muamele görmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmaların ardından yaklaşık 25 bin kişi, "Mülteciler hoşgeldiniz", "Hiçbir insan, yasa dışı değildir" sloganları atarak Avusturya Meclisi'ne yürüdü.

Meclis önünde toplanan eylemciler, Avrupa'ya kaçarken yolda hayatını kaybeden sığınmacılar için mumlar yaktı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, olaysız sona erdi.

(AA)

Bu haber toplam 1626 defa okunmuştur