1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avukatlar, fahiş ücret talep ediyor iddiası
Avukatlar, fahiş ücret talep ediyor iddiası

Avukatlar, fahiş ücret talep ediyor iddiası

TMK’ya başvuruda bulunmak isteyen Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Rum avukatlarla anlaşmaları durumunda çok yüksek miktarlar ödediklerini yazıldı.

A+A-

 

Güney Kıbrıs’taki  avukatların, Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan eski taşınmaz mallarının Taşınmaz Mal Komisyonuna (TMK) satmak isteyen Kıbrıslı Rumlardan fahiş fiyatlar talep ettikleri; talep edilen miktarın bazen taşınmaz malın satış fiyatının yarısına denk geldiği bildirildi.

Politis gazetesi konuya ilişkin haberinde, TMK’ya başvuruda bulunmak isteyen Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Rum avukatlarla anlaşmaları durumunda çok yüksek miktarlar ödediklerini yazdı.

Kıbrıslı Rum avukatların müşterilerinden, sürecin her aşaması için 2 ila 3 bin Euro talep ettiğini, ayrıca TMK’nın taşınmazı satın alması durumunda ödenecek paranın yarısına kadar çıkabilecek komisyon talebinde bulunduklarını belirten gazete, Rum avukatlık bürolarının neden bu kadar yüksek miktarlar talep ettikleri sorusuna ise yanıt vermekten kaçındıklarını vurguladı.

Gazete, Kıbrıslı Türk avukatların dosya için 500 Euro gibi daha düşük miktarlar talep ettiklerini ancak onların da taşınmazın satışından yüzde 8-10 oranlarında komisyon istediklerini belirtti.
Haberde, avukatların taşınmaz mal satışından komisyon almalarının yasal olmadığının altı çizildi.

(TAK)

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur