1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Avukat: “Ağır sözlere maruz kaldım”
Avukat: “Ağır sözlere maruz kaldım”

Avukat: “Ağır sözlere maruz kaldım”

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam davasında Savunma Avukatı davadan çekildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili davada 2’inci avukatta davadan çekildi. Şahsen avukat tutmayan ve hukuki olarak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendisine avukat atanan Çetin Sadraza’ın bu avukatıyla da anlaşamaması nedeniyle avukatsız kaldı.
Mahkeme tarafından atanan avukat Hasan Nidai Mesutoğlu’yla da uzlaşı sağlayamayan sanık Çetin Sadrazam’a başka avukat atamayacağını açıkladı ve bir avukat bulması için sanığa süre verdi.

Avukat: “Meslek hayatımda ilk”
‘Taammüden adam öldürme’ suçundan yargılanan sanık Çetin Sadrazam dün yeniden Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığında Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve Savunma Makamı’nda Hasan Nidai Mesutoğlu hazır bulundu. Davanın başında ilk sözü alan Avukat Mesutoğlu, “meslek hayatımda bir ilk” diyerek, sanık Çetin Sadrazam ile davaya devam etmeme kararı aldığını açıkladı. Bunca yıllık meslek hayatı boyunca, herhangi bir müvekkili tarafından bu kadar ağır sözlere maruz kalmadığını anlatan Mesutoğlu, sanığın kendisini, tahkikat subayı ve iddia makamıyla uzlaşı yaparak, kendisi aleyhine bir savunma yapmakla suçladığını belirterek, bu davadan çekilmek için mahkemeden müsaade istedi.

Mahkeme müsaade etti
Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu’nun talebi üzerine, Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil de, meslektaşının beyanına saygı duyduğunu belirtti.
Tüm beyanları tezekkür ettikten sonra heyet adına konuşan Başkan Ömer Güran, Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu’nun davadan çekilmesine izin verdiklerini açıkladı. Yargıç Güran, davayı görüşmek üzere duruşmayı 25 Şubat 2015 tarihine erteledi.

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur