1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Avrupalı gençler de Sibel Siber için ‘YES’ dedi!
Avrupalı gençler de Sibel Siber için ‘YES’ dedi!

Avrupalı gençler de Sibel Siber için ‘YES’ dedi!

CTP Gençlik Örgütü iki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 12’incisi 9-12 Nisan tarihleri arasında İsviçre’de düzenlenen YES Kongresine katıldı.

A+A-


CTP Gençlik Örgütü iki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 12’incisi 9-12 Nisan tarihleri arasında İsviçre’de düzenlenen YES Kongresine katıldı. Yapılan seçimlerde yeni başkan Laura Slimani olurken, genel sekreterliğe Nina Zivanovic getirildi. Kongreye Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, Dış İlişkiler Sekreteri Başak Ekenoğlu, Yüksek Öğrenim ve Gençlik Örgütlenmeleri Sekreteri Uğur Diren, Eğitim Sekreteri Tara Yektaoğlu, Lefkoşa İlçe yönetim kurulundan Arif Osum ve Girne İlçe yönetim kurulundan Cemre Ertaç katıldı. İki gün süren kongrede Avrupa’nın geleceğine yönelik politikalar üretildi. Genelde, daha demokratik, daha kapsayıcı, çevreci ve sosyal, çok kültürlü, silahsız, toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren bir Avrupa için mücadele yolları tartışıldı. Küresel düzeyde ve özelde ise Avrupa’da ırkçılık, xenophobia (yabancı düşmanlığı), İslamafobi ve Anti-Semitizm ile mücadele ve Homofobia’yı karşı mücadele konularında kararlar alındı. Küresel ısınma ile mücadele yöntemlerinin tartışıldığı toplantılarda sosyalizmin feminizm ve toplumsal cinsiyet eşitliği olmadan mümkün olmayacağını karara bağlandı. Son dönemde artan mülteci ve sığınmacılara yönelik siyaset üretme ve sığınmacı olmanın bir insan hakkı olduğu konusu da kongrede tartışılan konular arasında yer aldı. 2013-2015 dönem bütçesi aklandı ve 2015 yılı bütçesi konuşuldu.

KADIN ADAY AVRUPALI GENÇLERİ DE HEYECANLANDIRDI

Eski adı ECOSY (European Community Organisation of Socialist Youth) olan ve PES’in (Party of European Socialists) gençlik örgütü olan YES’e iki yıl önce tam üye olan CTP Gençlik Örgütü, İsviçre’de kongrenin gerçekleştiği bölgede, CTP Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in gençlik politikalarını ve müzakere sürecine yönelik görüşlerini paylaşmak üzere stant açtı. Gençlik Örgütü üyeleri İngilizce broşürler dağıtarak Avrupa’dan farklı örgütleri Kıbrıs’ın kuzeyindeki seçimler konusunda bilgilendirdi. Kıbrıs’ta halklar arasındaki barışın gerçekleştirilmesi ve müzakere sürecinin başlanması için destek istendi. Avrupalı genç sosyalistler ve farklı örgütler müzakere masasına bir kadının liderlik etmesine tam destek verdi. Avrupalı gençler, Sibel Siber’in cumhurbaşkanı olmasının çözüm ve barış için önemli bir adım olacağını ve toplumsal cinsiyet dilinin müzakere masasında olmasının çok önemli bir konu olduğunu belirttiler.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur