1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Avrupalı bilardocular Girne’de buluşacak
Avrupalı bilardocular Girne’de buluşacak

Avrupalı bilardocular Girne’de buluşacak

European Pocket Billiard Federation (EPBF) tarafından organize edilen "Avrupa Erkekler, Bayanlar ve Tekerlekli Sandalye Bilardo Şampiyonası" için hazırlıklar sürüyor.

A+A-

European Pocket Billiard Federation  (EPBF) tarafından organize edilen "Avrupa Erkekler, Bayanlar ve Tekerlekli Sandalye Bilardo Şampiyonası" için hazırlıklar sürüyor.
Bu yıl ülkemizde gerçekleştirilecek bilardonun en büyük organizasyonu gün sayarken heyecan da artıyor. Acapulco Resort Hotel'de 30 Mart - 9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası ile hemen ardından 10-12 Nisan tarihlerinde yapılacak Euro-Tour’a 33 ülkeden 250'ye yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Ülkemizden 10 bilardocu
"Avrupa Erkekler, Bayanlar ve Tekerlekli Sandalye Bilardo Şampiyonası"nın ülkemizde yapılmasının avantajını kullanan Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu şampiyonaya 8 erkek ve 2 bayan olmak üzere toplam 10 sporcu ile katılacak. Şampiyona “8 Top”, “9 Top”, “10 Top” ve “14+1 Staright Pool” disiplinleri ile takımsal olarak gerçekleştirilecek.

Burcu: “Güney Kıbrıs’ın katılmasını arzu ediyoruz”
EPBF’in resmi üyesi olmasına rağmen Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak şampiyonaya KKTC’yi protesto amacı ile henüz kayıt yaptırmadı. Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta barış görüşmelerinin yapılmakta olduğu bu dönemde Güney Kıbrıs sporcularının da şampiyonaya katılmalarını arzu ettiklerini söyledi. Burcu, “Gönül isterdi ki; Güney Kıbrıs sporcuları Kıbrıs görüşmeleri ve futbol konusunda yaşanmakta olan güzel gelişmelere bu muhteşem organizasyona katılarak bir yenisini daha eklesinler. Biz bunu arzu ediyoruz”

“Acapulco ciddi katkı koyacak”
Açıklamalarında Avrupa şampiyonası için ekipmanların 14 Mart’ta Hollanda’dan yola çıkacağını ve 20 Mart’ta Mağusa’da olacağını ifade eden Burcu, şampiyona için Acapulco Resort Otel’in ciddi katkıları olacağını söyledi. “Acapulco 2,000 m2’lik salonu halı döşeyerek ve diğer teknik ihtiyaçları karşılayarak şampiyona için hazır hale getirecektir” diyen Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, mal kabul konusunda yaşanan teknik sıkıntının giderilmesi için uzay çatının açılarak, tüm ekipmanların vinçler vasıtası ile salon girişine alınmasının sağlanacağını söyledi.

Kafileler 15 gün kalacak
Açıklamalarında, “Bu olağanüstü organizasyonun ülkemizde yapılabilmesi için verdiğimiz üç yıllık mücadeleye değeceğine inanıyorum” diyen Burcu, gelen kafilelerin 15 gün gibi uzun bir süre ülkemizde kalacağına işaret ederek, “Turizm bakanlığı ile işbirliği içinde ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur