1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Avrupa'da Barış' konferansı gerçekleşti
Avrupada Barış konferansı gerçekleşti

'Avrupa'da Barış' konferansı gerçekleşti

DAÜ İletişim Fakültesi'nin ev sahipliğinde Gazimağusa'da düzenlenen “8’inci Avrupa ve Komşularında Pozitif Barış İnşası” isimli konferans tamamlandı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi'nin ev sahipliğinde Gazimağusa'da düzenlenen “8’inci Avrupa ve Komşularında Pozitif Barış İnşası” isimli konferans tamamlandı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 7 – 9 Kasım tarihleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen Avrupa Barış Araştırma Derneği’nin (European Peace Research Association) sekizinci konferansı kapanış töreni ile son buldu.

8 OTURUM YAPILDI

DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcısı ve Avrupa Barış Araştırma Derneği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy’un verdiği bilgiye göre, 20 farklı ülkeden 40'a yakın araştırmacı ve akademisyenin katıldığı konferansta toplam 8 oturum yapıldı.

Konferansı başarıyla tamamladıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ersoy, konferansa destek veren Rektör Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Almanya'nın Justus Liebig Giessen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hanne Margret Birckenbach ve Amerika Birleşik Devletleri'nden emekli tarih profesörü ve Uluslararası Ortadoğu Çalışmaları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Norton Mezvinsky ana konuşmacılar olarak konferansta yer aldı.

ARAP BAHARI'NDA NE OLDU?

Prof. Dr. Norton Mezvinsky "Arap Baharı'nda Ne Oldu?" isimli konuşmasında Arap coğrafyasında yaşananları dinleyenlerle paylaştı. Uluslararası İş Organizasyonu verilerine göre Arap ülkelerindeki iş koşullarının kötü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mezvinsky, söz konusu ülkelerdeki petrol zenginliğine rağmen gelirdeki adaletsizliğin ve yoksulluğun devam ettiğini kaydetti.

4 MİLYON MÜLTECİ

Arap ülkelerindeki otoriter ve baskıcı rejimlerinden dolayı bireylerin her alanda sorun yaşadığına da dikkat çeken Prof. Dr. Mezvinsky, Arap Baharı ile ilgili yaşananların en kötü örneğinin Suriye'de görüldüğünü söyledi.

21 milyon nüfusa sahip olan Suriye'nin Arap Baharı sebebiyle yaşanan ve halen devam eden iç savaşın 4 milyonun üzerinde mülteci yarattığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Mezvinsky, bu sebeple birçok insanın yaşamını yitirdiğini veya yaralandığını da ifade etti. Arap Baharı karnesinin negatif bir görünüme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Norton Mezvinsky, dünya liderlerinden gerçek ve yapıcı bir diplomasi talep edilmesi gerektiğinin altını çizdi.(tak)

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
Etiketler :