1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Avrupa Konseyi Bakanlar Yıllık Toplantısı Lefkoşa’da yapılıyor.
Avrupa Konseyi Bakanlar Yıllık Toplantısı Lefkoşa’da yapılıyor.

Avrupa Konseyi Bakanlar Yıllık Toplantısı Lefkoşa’da yapılıyor.

Terörizme karşı mücadele, göç, Avrupa’da krizler ve anlaşmazlıklar konuşulacak

A+A-

127’nci Avrupa Konseyi Bakanlar Yıllık Toplantısı Lefkoşa’da yapılıyor. Toplantıya, Avrupa Konseyi’nin 47 üye ülkesinden 10 Daimi Temsilci, 28 Dışişleri Bakanı ve 8 Dışişleri Bakan Yardımcısı katılıyor.
 
Kıbrıs’ın altı aylık Avrupa Konseyi Başkanlığı’nın sona ereceği 127. Bakanlar Toplantısına, Kıbrıs Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Komitesi Başkanı Ioannis Kasoulides başkanlık ediyor. Konferans Merkezi’nde yer alan toplantının açılışını Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades yapacak.
 
Kültürel Varlıklarla ilgili tek uluslararası anlaşma olan ve  IŞİD tarafından Palmyra’nın yağmalanması gibi kültürel varlıkların yasadışı kaçakçılığının suç olarak görülmesini öngören
Avrupa Konseyi Savunma Konvansiyonu, toplantıdan sona imzaya açılacak.  
 
Toplantı gündeminde bulunan Avrupa’da demokratik güvenliğin güçlendirilmesi konusunun görüşülmesi sırasında Genel Sekreter’in ‘Avrupa’da demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün durumu: Halkçılık Avrupa’nın denetim ve dengeleri ne kadar güçlü’ konulu raporu görüşülecek.
 
Gündemde, “terörizme karşı mücadele, göç ve Avrupa’da krizler ve anlaşmazlıklar: Avrupa Konseyi’nin rolü” konusunun görüşülmesi de bulunuyor.
 
AİHM sisteminin uzun vadede etkinliğini koruması, Avrupa Konseyi’nin komşu bölgelere yönelik politikası ve AB’yle faaliyetlerin de ele alınacağı toplantı sırasında bakanlar, terörist saldırılar mağdurlarına tazminat, bilgi ve desteğin artırılmasıyla ilgili bir rehberin kabulünü AB ile işbirliğini, Avrupa’da Göçmen Çocuklar ve Mültecilerin Korunması’yla ilgili bir Faaliyet Planı’nı da görüşecekler.
  
Toplantının kapanış oturumunda Kıbrıs, Avrupa Komitesi başkanlığını Çek Cumhuriyeti ‘ne devredecek.
 
Bakanlar toplantısına Genel Sekreter Thorbjørn Jagland, Genel Sekreter Yardımcısı Gabriella Battaini-Dragoni, AİHM Başkanı Guido Raimondi, İnsan Hakları Komiseri Nils Muižnieks ve Kongre Başkanı Gudrun Mosler-Törnström katılacak.
 
Kıbrıs’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) heyeti Başkanı Stella Kyriakides toplantıda AKPA Başkanı adına bir konuşma yapacak.

Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
Etiketler :