1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Avrupa arenasında boy gösterdiler
Avrupa arenasında boy gösterdiler

Avrupa arenasında boy gösterdiler

Kıbrıslı Türk voleybolcular Avrupa’nın önemli plaj voleybolu organizasyonlarında yarıştılar

A+A-

 

Ülkemiz plaj voleybolcuları Türkiye Milli Takımı ile Avrupa’nın önemli plaj voleybolu organizasyonlarında boy göstererek tecrübe kazandılar. Kadınlarda Merve Çelebi ile Buğra Eryıldız ikilisinin yanı sıra erkeklerde Ali Osman Nurettin ve Kemal Şah, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) düzenlediği şampiyonalarda deneyimli rakiplere karşı mücadele verdiler.

MERSİN VE ALANYA’DA YARIŞTILAR

Bir süre önce düzenlenen Türkiye Plaj Voleybolu Kulüpler Ligi’nde Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor adı altında mücadele ederek üçüncü olan Buğra Eryıldız ile Merve Çelebi, gösterdikleri performans ile Türkiye Milli Takımı’ndan davet aldılar. Temmuz ayı içerisinde düzenlenen CEV Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Alanya Masterler organizasyonu ile önemli bir şampiyonaya ayak basan Buğra ve Merve ikilisi, ilk turda Ukraynalı rakiplerine, sıralama maçında da İtalyan rakiplerine mağlup olarak en azından tecrübe kazanarak organizasyondan ayrıldılar.

Buğra ve Merve daha sonra CEV 2017 Plaj Voleybolu Satellite Mersin organizasyonuna Türkiye adına katılım gösterdiler. Bu alanda kendilerinden deneyimli rakiplerle mücadele eden Buğra ve Merve, ilk turda Rus, sıralama maçlarında da Fransız rakiplerine mağlup olarak organizasyona veda ettiler.

 

DENEYİM KAZANDILAR

Aynı organizasyona bir diğer Kıbrıslı Türk sporcular da katılım gösterdiler. Spor yaşamını Türkiye’de sürdüren Ali Osman Nurettin, Türkiyeli partneri Hasan Hüseyin Mermer ile Türkiye Kulüpler Ligi’nde şampiyonluk başarısının ardından 2017 CEV Plaj Voleybolu Satellite Mersin organizasyonuna katıldılar. İlk turda Ukraynalı rakiplerine mağlup olan ikili, sıralama maçlarında Rus rakiplerine de mağlup olarak turnuvaya erken veda ettiler. Kemal Şah ise Türkiyeli partneri Selçuk Şekerci ile aynı organizasyonun eleme turunda Norveçli rakiplerine mağlup olarak turnuvaya erken veda eden sporculardan oldular. Sporcular böylesi önemli organizasyonlarda yer almaya başlayarak ilerisi için deneyim kazanmış oldular.

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 327 Sayısı

Adres Kıbrıs 327 Sayısı