1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Avrupa, 200 bin göçmene kapılarını açmalı"
Avrupa, 200 bin göçmene kapılarını açmalı

"Avrupa, 200 bin göçmene kapılarını açmalı"

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Avrupa'nın kaçak göçmen krizine etkili bir çözüm bulmakta başarısız olduğunu belirterek, 200 bin göçmene kapılarını açması çağrısında bulundu.

A+A-

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinden yapılan açıklamaya göre, Guterres, şimdiki durumun sadece kaçak göçmen sorunu değil sığınmacı krizi olduğuna dikkati çekerek, Suriye, Irak, Afganistan gibi çatışma bölgelerinden gelenlerin hayatları için kaçtığını ve bu trajik durum karşısında hak ettikleri saygıyı görmeleri gerektiğini vurguladı.
"Avrupa, göçmen krizine etkili bir çözüm bulmakta başarısız oldu ve bu parça parça yardım tutumuyla hiçbir yere varamaz" ifadelerini kullanan Guterres, Avrupa'ya 200 bin göçmene kapılarını açması çağrısında bulundu.
Hiçbir ülkenin göçmen kriziyle tek başına başa çıkamayacağına işaret eden Guterres, dengesiz ve işlevsiz bir sistemin artan baskı karşısında tıkanmasının şaşırtıcı olmadığını ve AB ülkelerinin "ortak bir strateji" üretmesi gerektiğini belirtti.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Melissa Fleming de BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Suriye'ye komşu ülkelerdeki sığınmacılara yardım etmek için gerekli fonun sadece yüzde 35'i toplandı" dedi.
Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre ise Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı bu yıl 364 bini geçti, Akdeniz'de boğularak ölen göçmenlerin sayısı 2 bin 701'e ulaştı.

TAK

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur