1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Avcılık Federasyonu’nda sular durulmuyor…
Avcılık Federasyonu’nda sular durulmuyor…

Avcılık Federasyonu’nda sular durulmuyor…

Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Uzunsaf istifa etti

A+A-


KKTC Avcılık Federasyonu’nda 27 Aralık’ta yapılan olağan genel kuruldan bu yana sular durulmuyor. Seçime katılan adaylardan Erhan Keser’in genel kurulda yapılan başkanlık seçimi esnasında oy kullanma hakkı bulunmayan dernek ve birliklerin oy kullanması nedeniyle başkanlık seçiminin iptali yönünde Genel Ceza Kurulu’na yaptığı başvuruya ilişkin sürecin 27 Ocak’ta sonuçlanarak davaya ilişkin kararın açıklanması beklenirken Avcılık Federasyonu Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Uzunsaf istifa ettiğini açıkladı. Uzunsaf 22 Ocak’ta KKTC Avcılık Federasyonu’na sunduğu, dağıtımı Spor Dairesi Müdürlüğü’ne yaptığı yazılı beyanda Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Huzursuzluk sürüyor

Bu arada seçimi 2.turda 4 oy farkla kaybeden başkan adayı Erhan Keser basının sorularına verdiği yanıtta tescili yapılmayan kulüplerin genel kurulda oy kullandıklarını kaymakamlıktan aldıkları belgelerle ibraz ettiklerini belirterek Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’nun tartışmaya açık olmayacak sağlıklı bir karar üretmesini beklediklerini belirtti. Mevcut başkanın istifa etmesi gerekirken çıkacak kararı etkilemeye yönelik politik girişimlerde bulunduğuna ilişkin aldıkları duyumların kendilerini üzdüğünü, federasyonlar üzerinde politik baskıların spora ve sporcuya zarar verdığının geçmişte birçok kez kanıtlandığını anlatan Keser “ federasyonumuz ülkemizin av hayatına ve avcısına hizmet için vardır. Şeffaf, demokratik, yasa ve tüzüklerin öngördüğü şekilde hizmetler yürütülürse bundan tüm avcılar, hepimiz yarar görecektir” dedi.

Esendağlı: “Yasa ve tüzükler açıkça ihlal edildi”

Tartışmalı seçimde divanı yöneten Halil Esendağlı konuyla ilgili açıklamasında bugünkü yönetimin geçerli olmadığını savunarak, “yasa ve tüzükler açıkca ihlal edildi, yürütme kurulu üyelerinin listesi seçim sonrası veya engeç 15 gün içinde divana sunulacakken mevcut başkan bunu yapmadı. Bundan önce merkezi av komisyonu seçiminde de yanlışlar yapıldı ama konu ceza kuruluna intikal etmeyince bu yanlış düzeltilmeden kaldı” şeklinde konuştu.

Öztürk: “Seçim iptal edilsin”

Ergazi Avcılık Kulübü eski başkanı Mustafa Genç Öztürk de Ergazi Kulübü’nün genel kurul yapmadığı halde yapmış gibi gösterilerek genel kurulda oy kullandırıldığını bu durumu belgeleriyle ibraz ettiklerini öne sürerek seçimin iptal edilmesini istedi. Kulüpler arasında ayrımcılık yapıldığını savunan Genç “ kimi kulübe destek kimisine köstek oluyorlar. Başkanlık gönüllü bir hizmet ama harcamalar, cep telefonu konuşmaları çok fazla, bu harcamalar av üretimini olumsuz etkiliyor” dedi

Öğüt: “Genel Kurul yapmamıza rağmen oy kullanamadık”

Merkezi Av Komisyonu seçiminde oy kullanan onun hemen ardından yapılan genel kurulda oy kullanamayan İskele Avcılık Kulübü başkanı Serkan Öğüt de şu görüşleri savundu: “genel kurul yapmadan oy kullanan kulüpler varken biz yaptığımız halde oy kullanamadık. Bu nasıl iştir? 2 ay önce yapılan Merkezi Av Komisyonu seçiminde, mali raporların aklanmasında oy kullandık orada geçerli olan oyumuz burada niye geçerli kılınmadı? Sporu yönetenler politikayı bıraksınlar avcıların sesine kulak versinler”
(LHA)

Bu haber toplam 3181 defa okunmuştur