1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Av Yasası’nda tadilat gündemde
Av Yasası’nda tadilat gündemde

Av Yasası’nda tadilat gündemde

Uluçay, Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği’ni kabul etti

A+A-

İçişleri Bakanı Uluçay, Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği’ni kabul etti.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, ziyarette yaptığı konuşmada Av Yasası’nın güncellenmesi adına projelerinin olduğunu; I. İnce av mevsiminin bitmesinin ardından süratle ele alınıp tadil edilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre kabulde, Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği adına söz alan Başkan Niyazi Türkseven, ziyaretlerinin avcılık konusuyla ilgili olduğunu belirterek, dernek olarak avcılık sporuna karşı olmadıklarını ancak; ülkede avın korunması adına, mevcut yasanın yeterli olmadığını düşündüklerini aktardı. Türkseven, Av yasasının ivedi olarak güncellenmesi taleplerini dile getirdi.

Sürdürülebilir avcılık…
Sürdürülebilir avcılık kapsamında mevcut yasada bulunan eksiklikler hususunda bilgi aktaran Türkseven, av yasasının güncellenmesi ve düzenlenmesi amacı ile komite oluşturulması halinde dernek olarak, geçmişte olduğu gibi yasa çalışmasında yeniden katkı koymak için hazır olduklarını belirtti. Bakan Uluçay ise, ülkenin doğal yapısına sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek Türkiye’de kurulması düşünülen nükleer santralin de ülkeyi olumsuz etkileyebileceğini söyledi ve doğal güzelliklere sahip çıkan dernek başkanı ve üyelerine teşekkür etti.
Avcılık yasası ile ilgili bilgi veren Bakan Uluçay, mevcut yasanın uzun zaman önce yapılmış bir yasa olmasından dolayı tadilata gerek olduğu ve Bakanlık olarak yasanın güncellenmesi adına projelerinin olduğunu dile getirdi.
Uluçay, cikla avı olarak bilinen I. İnce av mevsiminin bitmesinin ardından Av Yasasının süratle ele alınıp tadil edilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
Düzenlenmesi planlanan yasa ile avcılığın yanı sıra, doğal yapının da korunmasının hedeflendiğini söyleyen Uluçay, yasa ile avcıların bilinçlendirilmesinin de hedeflendiğini anlattı.

Çevrenin de korunacağı bir yasa…
2014 av mevsiminde bazı av bölgelerinin koruma altında alınması ile av hayvanlarının da korunmasına dönük bir çalışma yapıldığını dile getiren Uluçay, bu sistemin ileriki yıllar için de geçerli olacağını belirtti.
Avcıların bilinçlendirilmesi ve av hayvanlarının korunmasının yanı sıra çevrenin de korunacağı bir yasa hedeflendiğini, sivil toplum örgütleri yanında avcıların da yasanın düzenlenmesi yönünde talepleri olduğunu dile getiren Uluçay, söz konusu yasa çalışması için oluşturulacak komitenin, avcılık birlik ve kulüpleri ile sivil toplum örgütleriyle istişare içerisinde çalışacağını ifade etti. TAK

Bu haber toplam 1497 defa okunmuştur
İlgili Haberler