1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Atletizmde bir ilk
Atletizmde bir ilk

Atletizmde bir ilk

Atletizm Federasyonu “IAAF Çocuk Atletizmi” Antrenör Eğitim Semineri düzenliyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Atletizm Federasyonu 20-21 Kasım tarihleri arasında çocuk atletizmin gelişmesine yönelik 5 yıllık bir dönemi kapsayacak projenin ilk adımını “Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) Çocuk Atletizmi” Antrenör Eğitim Semineri düzenleyerek atıyor. Seminere katılacak olan kursiyerlere “IAAF Athletics Kids” Antrenör Belgesi verilecek. Seminer 7-12 yaş grubu çocuklara çocuk atletizmi yaptıracak antrenör yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İlk adım antrenör eğitimi
Beş yıllık bir projeyi kapsayacak olan IAAF Çocuk Atletizmi’nde ilk adım antrenör yetiştirilmesi ile atılacak. İki gün sürecek seminer Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Turuncu Salon ve hava koşullarının uygunluğu doğrultusunda Atatürk Stadı Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek. Seminerde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Genel Koordinatörü Prof. Dr.  Rüştü Güner “Dopingin zaraları” konusunu, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doc. Dr. Perican Bayar “Çocuk psikolojisi” konsunu irdeleyecek. 7-12 yaş grubu çocuklar 2 günlük seminerde yer alabilecek.

Doğaç “Çocukların gelişimi takip edilecek”
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç seminerin ilk kez düzenleneceğini ve 7-12 yaş grubu çocuklara atletizm yaptıracak antrenörlerin yetiştirilmesini amaçladığını belirtti. Federasyon yönetimi olarak görev süreleri boyunca en büyük hedeflerinin çocuk atletizmi olduğunu söyleyen Doğaç projeyi şöyle anlattı: “7 yaşına giren çocukların 12 yaşına kadarki süreç içerisinde gelişimi gözlenecek, dosyalanacak ve yönlendirilecek. Sisteme giren çocukların çıkması diye birşey söz konusu değil. Çalışma neticesinde çocukta var olan yetenekler gözlemlenecek. Ondan sonra daha üst düzey antrenöre geçiş yapacaklar. 15 yaşa kadar çoklu branş sistemi devam edecek. 15 yaştan sonra branşlaşma ile ilgili bir yol çizilecek. 17 yaşına kadar böyle devam edecek ve bu yaştan sonra branş sayısı azalacak. 17 yaş sonrasında ise tamamen kendide var olan yeteneğe göre branş belli olacak”

“Hedef performans sporcusu ve elit atlet yetiştirmek”
Buradaki en üst hedeflerinin hem performans sporcusu yetiştirmek olduğunu söyleyen Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç hem de elit atletler yetiştirme amacında olduklarını kaydetti. Projeyi başlattıklarında geniş kitlelere spor kütürünü aşılayacaklarını, çocuklara egzersiz yaptıracaklarını söyleyen Doğaç ilk aşamada çocuklara yarışmaların oyun tarzına yapılacağını, spor kültrü içerisinde yetişen çocukların ailelerinin de işin içerisine gireceğini dile getirdi. Bugüne kadar atletizme en üst düzeyde hizmet etmeye çalışmış ve ülkesini seven biri olarak 5 yıllık bir süre içinde bu görevi üstlendiklerini ve yapacaklarını kaydeden Doğaç “Zor günlerde ekibim ile birlikte atletizme sahip çıktık. 5 yıllık projeyi üstlendik. Atletizm bizden önce olduğu gibi bizden sonra da olacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur