1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanlığı önünde acı ve öfke
Sağlık Bakanlığı önünde acı ve öfke

Sağlık Bakanlığı önünde acı ve öfke

Kasım ayında hastaneden taburcu edildikten sonra hayatını kaybeden 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu’nun doğum gününde, acılı aile ve yakınları Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı

A+A-

Kasım ayında hastaneden taburcu edildikten sonra hayatını kaybeden 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu’nun doğum gününde, acılı aile ve yakınları Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Aile, Atlas'ın ölümüne dair raporu talep etti.

Bakan Ali Pilli aile ile bakanlıkta bir süre görüştükten sonra eylemcilerin yanına geldi.

Atlas'ın anneannesi, bakana seslenerek, Atlas'ın ölümü ile ilgili bilgi talep etti, ilgili doktorun açığa alınmasını istedi. Bunun üzerine Bakan Pilli, "biz bir aileyiz, belki de ben bakan olmasan bu çocuğa ben bakacaktım, belki de buradan bulunan tüm Rüstemoğluların doktoru bendim. Bu konuda kaza maza, delil kaybettirme, saklamak, bekletmek gibi bir düşünçe kesinlikle olmayacaktır" dedi. İlk raporun 19 Şubat'ta, ikincisinin de dün ellerine ulaştığını dile getiren Pilli, iki raporun da polise verildiğini aktardı. 

Raporların kurulacak bir komisyon tarafından da inceleneceğini anlatan Pilli, sonuç olarak kararı adli makamların vereceğini söyledi.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

a1-107.jpg

Aile, Sağlık Bakanının dışarı çıkarak açıklama yapmasını talep etti, Sağlık Bakanlığı sekreterinin dün kendilerini arayarak eylemin iptal edilmesini istediklerini iddia etti.

a2-088.jpg

Pankartlarda "ihmali olan doktorun görevden alınması" talebi dikkat çekti. 

at1.jpg

Atlas'ın anneannesi "torunumu benden aldınız" diye isyan etti.

a3-050.jpg

'Sessizlik' içinde başlayan eylemde gerginlik de yaşandı... Atlas'ın yakınları bakanın dışarı çıkmasını talep etti, alkışlar ve sloganlarla dışarı çıkması için çağırdı. Sağlık Bakanlığı çalışanlarının camdan fotoğraf çekmesi ise eylemcilerin tepkisine yol açtı..

Fotoğraflar ve görüntü Dila Şimşek

 

Bu haber toplam 4859 defa okunmuştur
İlgili Haberler