1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Ataşehir kiralık daire fiyatları ne kadar?
Ataşehir kiralık daire fiyatları ne kadar?

Ataşehir kiralık daire fiyatları ne kadar?

İstanbul Anadolu Yakası’nın dikkat çeken ilçesi Ataşehir, hızla gelişmeye devam ediyor. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Ataşehir, markalı konut projeleriyle öne çıkıyor.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

 

İstanbul Anadolu Yakası’nın dikkat çeken ilçesi Ataşehir, hızla gelişmeye devam ediyor. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Ataşehir, markalı konut projeleriyle öne çıkıyor.

Ayrıca konut ve ofis projelerinin ilçenin batı kısmının uygunluğu nedeniyle, bu bölgede hayata geçirilmesiyle beraber Batı Ataşehir ismi ortaya çıktı. Bölgenin batı kısmında ve genelinde artan yeni projelerle birlikte prim değeri yükseliyor. Anadolu Yakası’nın önde gelen ilçelerinden Ataşehir’de yaşamak isteyenler ise emlak fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki, Ataşehir’de kiralık daire ararken nelere dikkat edilmeli? Ataşehir kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte son yılların prim değeri yükselen ilçelerinden Ataşehir’de kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

 Ataşehir’de kiralık daire ararken dikkat edilmesi gerekenler:

Bütçenizi belirleyin

Ataşehir’de kiralık daire arıyorsanız öncelikle bütçenizi belirmelisiniz. Ardından nasıl bir evde oturmak istediğinize karar vermelisiniz. 1+1 ya da 2+1 dairede mi oturmak istiyorsunuz? Salonunuz küçük mü yoksa büyük mü olmalı?  Bu soruları netleştirerek nasıl bir ev istediğinize karar vermelisiniz. İstediğiniz ve bütçenize uygun evi bulmak için de fiyat araştırması yapmalı ve harekete geçmelisiniz.

•  Lokasyona dikkat edin

Kiralık daire ararken ilk olarak tutmak istediğiniz evin işyerinize ve sosyal alanlara yakınlığına dikkat etmelisiniz. Örneğin; tutacağınız evin hastane, toplum taşıma araçları veya alışveriş merkezine yakın olması hayatınızı kolaylaştırmanıza büyük katkı sağlar. Diğer taraftan yaşayacağınız yerdeki sosyo-ekonomik durum ve demografik bilgilerde kiralık daire ararken dikkat etmeniz gereken başlıca unsurlar arasında geliyor.  

Oturacağınız evi yakından inceleyin

Kiralık daire arayışında birden fazla yeri beğenebilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta; beğendiğiniz evleri yakından incelemek olmalı. Ayrıca yaşayacağınız evde bakım gerektirecek bir durum var mı? Tesisat sağlam mı? Ev rutubetli mi? Eski mi yeni mi? Isı yalıtımı var mı? Depreme dayanaklı mı? Güneş alıyor mu? Bu ve benzeri sorulara yanıt bulmalısınız. Zaman kaybetmek istemiyorsanız evi yakından incelemeli, evle ilgili tüm ayrıntıları ev sahibinden öğrenmelisiniz. Tüm detayları öğrendikten sonra kararınızı verebilirsiniz.

Ataşehir kiralık daire fiyatları ne kadar?

Ataşehir’de, İçerenköy, Kayışdağı, Barbaros, Atatürk, Küçükbakkalköy, İnönü, Örnek, Esatpaşa, Ferhatpaşa, Mevlâna, Mustafa Kemal, Yeni Çamlıca, Aşıkveysel, Yenişehir, Fetih, Yenisahra ve Mimar Sinan olmak üzere toplam 17 mahalle bulunuyor. 17 mahallenin bulunduğu Ataşehir’de kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Ataşehir kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 1.858 TL, maksimum 3 bin 96 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 2 bin 477 TL olarak belirtiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2519 defa okunmuştur