1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ataoğlu: “İstatistikler 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığını gösteriyor”
Ataoğlu: “İstatistikler 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığını gösteriyor”

Ataoğlu: “İstatistikler 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığını gösteriyor”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizm istatistiklerine bakıldığında 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığının görüldüğünü; Ocak- Mayıs periyodunun verimli geçirildiğini belirtti.

A+A-

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, turizm istatistiklerine bakıldığında 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığının görüldüğünü; Ocak- Mayıs periyodunun verimli geçirildiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2017 Ocak- Mayıs periyodunda ülke turizminde “gelişme yaşandığı” bildirildi.

Bakan Fikri Ataoğlu, Ocak ayı itibarı ile turizmde pozitif bir ivme yakalandığını belirterek, esnaf ve turizmden ekmek yiyen 41 sektörün Ocak- Mayıs periyodunu  verimli geçirdiğini kaydetti.

“Ülkemizin yapmış olduğu turizm sektöründeki bu hamleler ve gösterdiği çıkış bizlerin çalışarak neler başarabileceğimizin somut göstergesidir” diyen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın kabuğundan sıyrılarak  güvenlik, coğrafi konum, otel standartları, hizmet kalitesi ve gayri menkul fiyatlarının özellikle Türkiye, İngiltere, İsrail, Almanya gibi ülkelerle kıyaslandığında farklı bir cazibe yarattığını  ifade etti.

Turizm istatistiklerine bakıldığında 42 yılın en iyi sonuçlarının alındığının görüldüğünün altını çizen Ataoğlu, bu başarının tanıtma ve pazarlama faaliyetlerinin artırılması  yanı sıra paydaşlar ve bütün çalışanların kolektif  çalışmaları sonucu alındığını ifade etti.

Başta sağlık, kültür, spor olmak üzere alternatif turizm modellerinin geliştirilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Ataoğlu, köy pansiyonculuğu, eko turizm, yürüyüş yollarını  geliştirmek ve ülke içi katma değerin artması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 

ESENYEL, İSTATİSTİKLERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel de istatistiklerle ilgili bilgi verdi.

Esenyel, 2016 yılı Ocak- Mayıs döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen ve otellerde konaklayanların sayısının  % 23’lük bir artış ile 238,000’den 293,000’e, yabancı turist sayısının ise %56’lık bir artış ile 76,000’den 119,000’e yükseldiğini söyledi.

Otel gecelemelerinin ise Türkiye Cumhuriyeti’nden %20’lik bir artış ile  653,000’den 783,000’e, yabancı pazardaki otel gecelemelerinde de %98’lik bir artış ile 346,000’den 683,000’e yükseldiğini anlatan Esenyel, Mayıs ayındaki dolulukların bölgelere göre kıyaslandığında Girne %61, Gazimağusa % 80, İskele bölgesinde ise % 58 olduğunun altını çizdi.

Geçen yıla göre otel doluluk oranlarında % 21’lik bir artışın  sağlandığına işaret eden Esenyel, ülkeye ilgi duyan ve tekrardan gelip konaklamak isteyen turistlerin çoğaldığını kaydetti.

Esenyel, turist profili de incelendiğinde, turistlerin otel dışına  çıkıp çarşıda  pazarda daha fazla zaman geçirdiğinin gözlemlendiğini anlattı.

 

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur
Etiketler :