1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Atamsoy için Meclis'te tören düzenlendi
Atamsoy için Mecliste tören düzenlendi

Atamsoy için Meclis'te tören düzenlendi

KKTC’nin Kurucu Meclis üyesi, Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor bakanlığı yapmış, BRT’nin kurucularından Ahmet Yusuf Atamsoy için Cumhuriyet Meclisi’nde bugün cenaze töreni düzenlendi.

A+A-

KKTC’nin Kurucu Meclis üyesi, Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor bakanlığı yapmış, BRT’nin kurucularından Ahmet Yusuf Atamsoy için Cumhuriyet Meclisi’nde bugün cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, milletvekilleri, Ahmet Yusuf Atamsoy’un çalışma arkadaşları, ailesi ve yakınları katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise gazetecilerin sorusu üzerine kısa bir değerlendirmede bulundu. Eroğlu, basına yaptığı açıklamada, Atamsoy’un çok değerli bir insan, sporcu ve öğretmen olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Kısaca fevkalade iyi bir insan olduğunu söyleyebilirim” dedi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber konuşmasında Ahmet Yusuf Atamsoy’a atıfta bulunarak, “Dolu dolu yaşanmış, mücadele içinde geçmiş bir yaşam daha bize veda ediyor. Ama geride güzel bir isim bırakarak” dedi.

Atamsoy’u yüzünden eksik olmayan gülüşü ve Akdeniz sıcaklığıyla hatırlamak gerektiğini kaydeden Siber, “Bu ülkenin bağrından çıkan, ülkenin acı tatlı birçok gerçeğine şahitlik etmiş bir güzel insanımızdı Ahmet Atamsoy. Ülkemize mücadeleci ruhuyla birçok alanda hizmet vermiş çok iyi bir eş, çok iyi bir babaydı” dedi.

Sibel Siber, Atamsoy’a rahmet, ailesine ve topluma başsağlığı diledi.

Atamsoy’un naaşı bugün öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığında toprağa verilecek.

Sazlıköy’de 1936’da doğan Atamsoy, 78 yaşındaydı.

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur