1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Asrın Projesi'nde hatlar çakıştı
Asrın Projesinde hatlar çakıştı

'Asrın Projesi'nde hatlar çakıştı

Asrın Projesi olarak nitelendirilen Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a su getirme projesi kapsamındaki çalışmalarda yeni bir sorun patlak verdi

A+A-

Ayşe GÜLER

Asrın Projesi olarak nitelendirilen Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a su getirme projesi kapsamındaki çalışmalarda yer altına döşenecek su boruları ile elektrik hatları ‘çakışıyor’.

Arsan Arıtma ve İnşaat Anonim Şirketi-Mitaş Proje İnşaat Anonim Şirketi ADİ ortaklığı tarafından yürütülen çalışmalarda ‘çakışma’ nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.

1 hafta içerisinde Gönyeli’de ardı ardına 3 kez yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar isyan noktasına geldi. YENİDÜZEN’e konuşan vatandaşlar, Gönyeli Öypaş Sitesi’nde önceki gün saat 14:00’dan gece 23:00’a kadar elektriksiz kaldıklarını ifade etti, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim,  elektrik hatları ile su projesi kapsamında yer altından geçirilecek boruların ‘çakıştığını’ söyleyerek, elektrik kesintilerin bu nedenle kaynaklandığını aktardı.
Sorunları en aza indirgemek amacıyla ilgili firmaya elektrik hatlarının geçtiği güzergahlarla ilgili harita verdiğini aktaran Akim, bunun yanı sıra çalışmalara rehberlik etmesi için de bir mühendisin görevlendirildiğini kaydetti.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ise son 1 hafta içerisinde Gönyeli’de 2 veya 3 kez ayni sorununun yaşandığını belirterek, bu şekilde devam etmesi halinde Lefkoşa’daki hatlar döşenene kadar sorunun artarak devam edeceğini vurguladı.

Haberin ayrıntıları  YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 3176 defa okunmuştur