1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Asrın Projesi'nde 'akıllı sayaç' önerisi
Asrın Projesinde akıllı sayaç önerisi

Asrın Projesi'nde 'akıllı sayaç' önerisi

Belediyeler Birliği, Türkiye’den gelecek suyun ‘tamamen özelleştirilmesinin’ belediyeleri ‘batağa’ düşüreceğine işaret ederken, ‘Kent içlerinde belediyeler dağıtsın, akıllı sayaçla tahsil etsin’ önerisini masaya getirdi.

A+A-

 

Türkiye'den gelecek suyun dağıtımı konusunda formül aranıyor. Türkiye 'özelleştirilsin' derken hükümet özelleştirmeye karşı duruyor, yeni öneriler masaya yatırılıyor. Suyun tahsilâtı konusunun sorun yaratmaması adına ‘akıllı sayaç’ önerisi de gündemde…  

 

Meltem SONAY

Türkiye’den gelecek suyun yönetimi ‘Belediyeleri’ harekete geçirdi…

Türkiye’nin gelecek suyun yönetimi için ‘özelleştirme’ üzerinde durduğu öğrenilirken, Hükümet kanadı ise ‘tamamen özelleştirmeye’ karşı.

Belediyeler Birliği, Türkiye’den gelecek suyun ‘tamamen özelleştirilmesinin’ belediyeleri ‘batağa’ düşüreceğine işaret ederken, ‘Kent içlerinde belediyeler dağıtsın, akıllı sayaçla tahsil etsin’ önerisi getirdi…

Belediyeler Birliği Başkanı Benli: “Kritik eşik tahsilat… Çalışıyoruz”

Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Y. Benli; Belediyeler Birliği Yönetimi’nin oluşturduğu komisyonda, Türkiye’den gelecek su ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

“Türkiye’den gelecek su hayati öneme haiz” diyen Benli, suyun ‘sağlıklı yönetim’inin esas olduğunu ve sürdürülebilirliği için ‘kullanan öder’ ilkesinin esas olduğunu ifade etti.

Belediyeler Birliği Yönetimi’nin kendi içinde oluşturduğu ve kendisinin yanı sıra, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar ve Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan’ın bulunduğunu komisyonda konunun tartışıldığını ifade eden Benli, su konusunda kritik eşiğin ‘TAHSİLAT’ olduğunu belirtti.

“Kent içlerinde, ‘akıllı sayaçlarla’ belediyeler tahsil etsin”
Benli, belediyelerin en temel sorununun da tahsilat olduğuna dikkat çekerken, suyun dağıtımının belediyelerin elinden alınması durumunda belediyelerin diğer vergilerle ilgili tahsilatlarını da yapamayacağını ve belediyelerin tamamen batacağına vurgu yaptı.

Benli, Belediyeler Birliği Yönetimi’nce oluşturulan Komisyonu’nun, suyun kent içi dağıtımının belediyeler tarafından yapılması ve tahsilatın da ‘akıllı sayaçlarla’ yapılması öngörüsünde mutabık kaldığını aktardı.

Özel sektör dinamizminin önemi de işaret eden Benli, suyun kaynaktan belediyelere kadar olan kısmında özelden hizmet alınacak bir sistemde, kent içinde de belediyelerin dağıtımı ve belediyeler birliğinin de katkısıyla kurulacak akıllı sayaçlarla tahsilatını öngördüklerini kaydetti.

Bu haber toplam 3260 defa okunmuştur