1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Aslanbanba 'özür' diledi(!)
Aslanbanba özür diledi(!)

Aslanbanba 'özür' diledi(!)

UBP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, Meclis’e 61 kez gelmediğini belirterek, özür diledi. Aslanbaba, Meclis Genel Kurulu’nda “milletvekilliğinden ihracı” konusunda gündem dışı konuşma yaptı. 61 defa Meclis’e gelmediği i

A+A-

 

UBP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, Meclis’e 61 kez gelmediğini belirterek, özür diledi.

Aslanbaba, Meclis Genel Kurulu’nda “milletvekilliğinden ihracı” konusunda gündem dışı konuşma yaptı.

61 defa Meclis’e gelmediği için Meclis’ten özür dileyen Ejder Aslanbaba, kendisinden daha fazla Meclis’e gelmeyen milletvekilleri olduğunu söyledi.

“Madem meclise gelmiyor parayı hak etmiyor” diyenler olduğunu kaydeden Aslanbaba, yurt dışında bulunduğu dönemlerde Meclis’e gelemediğini ama yasaların sadece kendisi için değil, herkese uygulanması gerektiğini belirtti.

Aslanbaba, Meclis’e gelmeyen vekillerin maaşlarının kesilmesi görüşünü ilk dile getirenin kendisi olduğunu ve bunu yine söylediğini kaydederek, bugünlerde görüşülen Meclis İç Tüzüğü’nde değişiklik yapılarak “Meclise gelmeyen vekilin günlüğü kesilsin” dedi.

Ejder Aslanbaba, “Meclis’ten ihraç edilsem bile ara seçimde yine bölgemden adayım. Çünkü bölge halkım beni seviyor, ben bölge halkımı seviyorum. Burada olup olmama halkım karar verecek” dedi.

NAMİ-SINAY-ASLANBABA…

Adı geçtiği için söz alan CTP Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami, 108 gün devamsızlığı göründüğünü, bunların 53’ünün müzakerelerdeki görevi, ötekilerin çoğunun da yurt dışı seyahatlerden kaynaklandığını söyledi.

Nami, öteki günlerde ise “nisap uygulaması” nedeniyle katılmadıklarını ifade etti.

Daha sonra kürsüye çıkan CTP Girne Milletvekili Abbas Sınay, “Meclis son altı ayda acaba kaç kez toplandı?” diye sordu.

Meclis’i toplaması gerekenin hükümet milletvekilleri olduğunu kaydeden Sınay, Meclis’te 4 yılda 4-5 yasa dışında halkın ve çalışanın lehine yasa geçirilmediğini söyledi.

Sınay, UBP milletvekillerinin Meclis’e gelmeme nedenlerinin, tehdit ve şantaj olduğunu savundu.

Yeniden söz alan Ejder Aslanbaba, kimsenin adını zikretmek istemediğini ancak Meclis verilerine göre konuştuğunu, izinsiz ve mazeretsiz gelenlerin farklı olduğunu söyledi.

Özdil Nami de yeniden söz alarak, müzakereler nedeniyle katılmadığı günlerin Meclis’te izinli sayılmamasının iç işleyişle ilgili olduğunu; bunun dışında toplantılara katılmadığı zamanların çok az olduğunu anlattı.

Nami, Meclis komitelerinde ne kadar çalıştıklarının da ortada olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur