1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Askerlik Yasası'nın yürürlüğe girmesi bekleniyor
Askerlik Yasasının yürürlüğe girmesi bekleniyor

Askerlik Yasası'nın yürürlüğe girmesi bekleniyor

Askerlik (Değişiklik) Yasası’nın Meclis’ten geçmesinin ardından gözler ‘Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girmesine çevrildi.

A+A-

• Yasanın şu anda askerlik hizmetini yapanları da kapsayacağı açıklamaları üzerinde, askeri birliklerde askerlik görevini sürdüren meslek lisesi mezunlarında ‘erken terhis bekleyişi’ arttı. Yasadan 57 civarında meslek liseli askerin yararlanarak erken terhis olması bekleniyor.

• YENİDÜZEN’in Cumhurbaşkanlığı’ndan elde ettiği bilgiye göre, yasa Cumhurbaşkanlığı’nca incelenmek üzere hukukçu ve görüş alınmak üzere Başsavcılığa gönderildi.

Meltem SONAY

Askerlik (Değişiklik) Yasası’nın Meclis’ten geçmesinin ardından gözler ‘Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girmesine çevrildi.
Yasanın şu anda askerlik hizmetini yapanları da kapsayacağı açıklamaları üzerinde, askeri birliklerde askerlik görevini sürdüren meslek lisesi mezunlarında ‘erken terhis bekleyişi’ arttı.

Cumhurbaşkanı tarafından imzalanacak, Resmi Gazete’de yayımlanacak…
Yasanın yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı tarafından imzalanıp Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor.
Yasa Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girmiş olacak.

Yasa Cumhurbaşkanlığı’nda…
Askerlik (Değişiklik) Yasası, şu anda Cumhurbaşkanlığı’nda…
Yenidüzen’in Cumhurbaşkanlığı’ndan elde ettiği bilgiye göre, yasa Cumhurbaşkanlığı’nca incelenmek üzere hukukçu ve görüş alınmak üzere Başsavcılığa gönderildi.
Askerlik (Değişiklik) Yasası’nda da tüm diğer yasalarda izlenen prosedürün izlendiğini belirten Cumhurbaşkanlığı, alınacak hukukçu ve Başsavcılık görüşünden sonra yasanın Cumhurbaşkanı’nın imzasına sunulacağını bildirdi.

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur