1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Askerlik yapamaz, ancak otel işletebilir”
“Askerlik yapamaz, ancak otel işletebilir”

“Askerlik yapamaz, ancak otel işletebilir”

YDP Milletvekili Bertan Zaraoğlu’nun “Vakıflar İdaresi’ne başvurarak, Dome Otel’in işletmesini istemesi, ülkede alay konusu oldu

A+A-

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun kira sözleşmesinin yenilenmesi gündemde olan Dome Otel için Vakıflar İdaresi’ne 2 milyon TL’lik teklif sunması ülkede gündem oldu, pek çok yurttaş bunu “alay konusu” yaptı.
“Askerlik yapamaz ancak otel işletebilir” gibi yorumlarla, Bertan Zaroğlu’nun “milliyetçi” kimliğine rağmen “sağlık raporu” sonucu askerlik yapmaması gündeme getirirken, 2 milyon Türk Lirası’nı nereden bulduğu da sorgulandı.

Talip oldu

YDP Milletvekili Bertan Zaraoğlu, “Dome Otel’e talip olduğunu” açıkladı, Vakıflar İdaresi’ne gitti, el yazısı bir kağıt ile “başvuru” yaptığını duyurdu.  “İhaleye çıkılması halinde de 2 milyon TL teklif verdiğini” söyleyen Zaroğlu'nun “teklif kağıdını” Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter aldı, fotoğraf çekildi.

Sosyal medya hesabından da yaptığı başvuruyu paylaşan Zaroğlu, “Vakıf malının sendika patronuna peşkeş çekilmesine müsaademiz yoktur” dedi.

 “Geçtiğimiz 10 yılda, Vakıflar idaresine sadece 1 milyon TL ödeyerek, ekonominin tüm kurallarını alt üst eden sendikaya karşılık, Dome Otel için yıllık 2 milyon TL teklif verdim” diyen Zaroğlu, “Böylesi önemli bir tesisin; ihalesiz hem de mevcut tekliflerden daha düşük bir bedel ile verilmesi hukuksuzdur. Bundan sonra top Başbakan’da” şeklinde konuştu.

Zaroğlu, uzun zamandır bir sosyal tesis projesini hayata geçirmeyi istediğini de belirterek, Vakıflar İdaresi’nin devleti zarara sokmayacak şekilde ihaleye çıkmasını talep etti.

3 maddede Bertan Zaroğlu: Yurttaşlığı, askerliği, kaydı…

  • 2010 yılında Derviş Eroğlu'nun Başbakan olduğu dönemde toplanan kabine 20 Ocak 2010 tarihli kararında Bertan Zaroğlu'na KKTC vatandaşlığı vermişti.
  • Nüfus Kayıt Dairesi ve İçişleri Bakanlığı'ndan alınan resmi bilgilere göre Zaroğlu'nun vatandaşlıktan önce hiçbir 'çalışma izni mührü' bulunmuyordu.
  • Üniversite öğrenciliği sırasında Bakanlar Kurulu kararıyla “KKTC yurttaşlığı” verilen, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde hiçbir çalışma ya da yatırım kaydı bulunmayan Bertan Zaroğlu’nun “askerlik görevi”ni de sağlık gerekçesiyle yapmadığı belirlenmişti.  Zaroğlu, “bel kayması” raporu alarak askerlik yapmamıştı.

 

Bu haber toplam 3038 defa okunmuştur