1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Askeri ziyaret’ nedeniyle eylemcilere MÜDAHALE
‘Askeri ziyaret’ nedeniyle eylemcilere MÜDAHALE

‘Askeri ziyaret’ nedeniyle eylemcilere MÜDAHALE

KTAMS’ın Meclis önünde gerçekleştirdiği eylem sırasında, ‘askeri protokol ziyareti ‘nedeniyle polis tarafından pankarta ve sandalyelere müdahale edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)’ın Meclis önündeki eyleme, ‘askeri protokol ziyareti ‘nedeniyle polis tarafından müdahale edildi. Mağusa Kaymakamlığı’ndaki bucak sorumlusu mevkiine yapılan atamayı protesto için tüm ilçe Kaymakamlıklarında İlçe Müfettişlerinin katıldığı süresiz grevi  eyleme dönüştürerek dün Meclis önüne taşıyan KTAMS üyelerine polis geçici bir süreliğine müdahalede bulundu. Meclis önünde pankart açarak, sandalyeler eşliğinde oturma eylemi yapan KTAMS üyeleri, Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşmek için Meclis içinde bulunduğu sırada polis ekipleri tarafından pankartları alınarak, sandalyelerinin toplandığı görüldü. Polisin müdahalesini gören sendikacılar eylem yerine geri dönerek, polisle tartıştı. 15 Kasım törenleri için Türkiye’den gelen üst düzey askeri protokolün Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşeceği gerekçesiyle pankarta müdahale edildiği sendikacılara belirtilirken, askeri yetkililerin Meclis’ten ayrılana kadar eylem alanı polis tarafından ablukaya alındı. Bu arada Meclis TSK Ege Ordu Komutanı Galip Mendi'nin ziyaret ettiği öğrenildi.

Kaptan: “Bu müdahale sendikal yaşamı öldürmeye atılmış bir adımdır”
Olayla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, protokolün ziyarete gelmesi nedeniyle kendilerine müdahale etmenin geçerli bir neden olamayacağını söyleyen Kaptan, bu müdahalenin sendikal yaşama ve özgürlüğe müdahale olduğunu dile getirdi.  Kaptan, şunları aktardı:
“Meclis Başkanı’ndan gelen bir haberle Meclise girmek için eylem yerinden 11:15 sıralarında ayrıldık. İçeride Meclis Başkanı ile görüşmeyi beklerken, bir polis memurunun koltuğunun altında asılı olan pankartımızın sökülü vaziyette ve sandalyelerimizin de başka bir memurun ellerinde önümüzden geçirildiğini gördük. Bunun üzerine biz görüşmeyi iptal ederek buraya geldik ve pankartımızı açıp burada oturmaya devam ediyoruz. Bize sebep olarak protokolün buraya ziyaret edeceği söylendi. Bize göre bu bir neden değildir. Çünkü biz protokolü engelleyecek onların geçişini zorlayacak bir hareket yapmadık. Yoldan geçenleri dahi engellemeyecek şekilde yerimizi aldık. Meclis Başkanının bizimle görüşecek mi bilmiyoruz. Ama bizimle görüştükten sonra eylemimizi sonuca göre kaldırıp kaldırmayacağımızı değerlendireceğiz.

“Gerekirse haklarımız için çatışırız”
Bir ülkede bir örgüte ait herhangi bir malın kendi rızası dışında polis tarafından el konulmasının üzücü bir durum olduğunu vurgulayan Kaptan, şöyle devam etti: “Eğer suç unsuru teşkil ediyorsa bunun soruşturması neden yapılmıyor? Neden hesap sorulmuyor? Ama keyfi olarak hiçbir rakam hiçbir görevli bir başkasının özgürlüklerine müdahale edemez. Bu özgürlüklere, sendikal yaşama müdahaledir, bu sendikal yaşamı öldürmeye atılmış bir adım olarak değerlendiriyoruz. Biz tamamen hakları gasp edilen Kaymakamlık personelinin bu hakları gasp edilmesinde imzası olan Meclis Başkanı ile görüşmek maksadıyla geldik ve niyetimiz görüşmektir. Amacımız ne burada polisle karşı karşıya gelmektir ne de onlarla çatışır pozisyona gelmekti. Ama çatışmak gerekiyorsa da gerekirse haklarımız için çatışırız.

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur