1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Aşırı sürat' kabusu
'Aşırı sürat' kabusu

'Aşırı sürat' kabusu

Devrim Yılmaz ve eşi Seda Suat Yılmaz'ın can verdiği kaza "aşırı sürat" sorununu gündeme taşıdı

A+A-

Polis Basın Subaylığı, “ilk bulgulara göre kazanın sebebinin aşırı sürat ve dikkatsizlik olduğunu” kaydetti.

 

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, polisin tahmini hız seviyesini ve kazayı tetikleyen diğer faktörlerin bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Avcı, bu kadar süratle yollarda araba kullanan kişilerin, ‘ölmeyi ve öldürmeyi göze aldığını’ söyledi.

 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekim yardımcısı Sonuç Büyük’ten alınan bilgiye göre, kazada ağır yaralanan Ürcan’ın vücudunda kırıklar var ve plastik cerrahi operasyonu geçirdi.

 

YENİDÜZEN- Özel

Ülkeyi bir kez daha yasa boğan, önceki gece yaşanan ölümlü kazadan ağır yaralı olarak kurtulan 33 yaşındaki Mustafa Ürcan hakkında tutuklama kararı alındı.

Güzelyurt Lefkoşa anayolu, Alayköy Sanayi yakınlarındaki Ev Su civarında meydana gelen kazada, 48 yaşındaki Devrim Yılmaz ve 43 yaşındaki Seda Suat Yılmaz can vermişti.

Kazanın gerçekleşmesine sebebiyet verdiği belirtilen, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılan 33 yaşındaki Mustafa Ürcan’ın ise tedavisi sürüyor.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Başhekim yardımcısı Sonuç Büyük, Ürcan’ın vücudunda kırıklar olduğunu, plastik cerrahi operasyonu geçirdiğini, sonrasında ise yoğun bakıma alındığını kaydetti.

Ürcan’ın tedavisinin sürdüğünü belirten Dr. Büyük, hastanın henüz hastaneden ayrılacak kadar iyileşmediğini ifade etti.

Polis Basın Subaylığı, ilk bulgulara göre kazanın sebebinin aşırı sürat ve dikkatsizlik olduğunu kaydetti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, polisin tahmini hız seviyesini ve kazayı tetikleyen diğer faktörlerin bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Avcı, bu kadar süratle yollarda araba kullanan kişilerin, ‘ölmeyi ve öldürmeyi göze aldığını’ söyledi.

 

Tutuklama emri alındı…

Önceki gece 01:00 sularında Ev Su yakınlarında, kullandığı MH 313 plakalı araç ile Yılmaz çiftinin olduğu PJ 358 plakalı araç park halindeyken arkadan çarpan 33 yaşındaki Mustafa Ürcan hakkında tutukluluk kararı alındı.

Çarpmanın etkisiyle, Seda Suat Yılmaz’ın kontrolündeki PJ 358 plakalı araç toprak alan içerisinde park halinde bulunan tır araca çarpmıştı. Kaza sonucu Yılmaz çifti, olay yerinde yaşamını yitirdi. Polis Genel Müdürlüğü, Ürcan hakkında derdest emri aldı. Ürcan’ın mahkemeye çıkarılması, doktorlardan alınacak izne tabii tutulacak.

 

Cenaze töreni için otopsi bekleniyor…

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden alınan bilgiye göre, ülkedeki tek otopsi uzmanı İdris Deniz yurt dışında olduğu için dün otopsi yapılamadı. Ölümün adli vaka olmasından dolayı otopsinin beklendiği belirtilirken, Dr. Deniz’in bugün akşamüzeri ülkeye döneceği kaydedildi. Cenaze töreni için henüz kesinleşmiş bir bilgi söz konusu değil.

 

Yılmaz, Güzelyurt polisiydi…

Kazada hayatını kaybeden Devrim Yılmaz, Güzelyurt Polis Müdürlüğü'nde görevli polis memuruydu. 

Güzelyurt’un sevilen yüzlerinden Devrim Yılmaz’ın ani kaybı ile Polis Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak Yılmaz çiftinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. PGM’nin paylaştığı ileti şu şekilde: “Personelimiz, Güzelyurt Polis Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Devrim Yılmaz dün akşam geçirdiği trafik kazasında eşi Seda Suat Yılmaz ile birlikte yaşamını yitirmişlerdir. Kendilerine Allahtan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet dileriz. Teşkilatımızın başı sağ olsun”

 

Avcı: “Polis, sürücünün tahmini hızını ve kazaya sebebiyet veren etkenleri açıklasın”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, YENİDÜZEN’e konuşarak, yaşanan olayın ‘kazadan öte’ olduğunu söyledi. Ülkedeki çift şeritli yollarda bile can kaybedilebileceğine vurgu yapan Avcı, çift şeritli bir yolda öndeki araca bu kadar şiddetli çarpmanın sadece sürat etkisinden olamayacağını kaydetti. Avcı, “Yaşamını yitiren çiftin sevenlerinin başı sağ olsun. Kazada yaralanan gence de geçmiş olsun. Ancak, polis bu kadar şiddetli bir çarpışmanın tüm etkenlerini ve tahmini hızını açıklamalı. Eğer sadece sürat denip geçiyorsa da, bu polisin eksiğidir. Bu kadar sürat yapan bir sürücü, ölmeye ve öldürmeye niyetlidir. Ülkemizde yasamız, bu gibi kazalarda ‘istemeden ölüme sebebiyet vermek’ olarak yedi yıla kadar yargılıyor. Ancak istemeden olduğu doğru değildir. Ben çıkıp tabancayla sokakta rastgele ateş açıp, birinin ölümüne sebep olursam buna kimse kaza demez, çünkü böyle bir şeyi yaptığımda birine zarar verebileceğim bellidir. Yaşanan kaza, ülkedeki kimsenin yollarda güvende olmadığının kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Sürücülerin korkusuzca araba kullanışını denetim eksikliğine bağladığını belirten Avcı, polisin anayollar için altı sene önce radarlı araçların alındığını, ancak kullanılmadığını ileri sürdü.

Yolda aydınlatmanın ne kadar yeterli olduğunun da tartışılması gerektiğini ifade eden Avcı, yine de bunun kazayı haklı göstermediğine, süratin telafisi olmadığına işaret etti. Avcı, “Yaşananlar, masum insanların yollarda kolaylıkla ölebileceğinin göstergesidir. Yollarımızın insan faktörüne göre yetersiz olduğu, denetim ve insanlardaki bilincin eksik olduğu ortadadır” dedi.

kaza-yeri-(4).jpg

kaza-yeri-(5).jpg

Kaza yeri

Bu haber toplam 4479 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler