1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Asil Restorant
Asil Restorant

Asil Restorant

Asil Restorant

A+A-

 

Zekai ALTAN


Geçen gün yabancı bir Alman turist geldi Mağusa’dan… Konuşuyorduk. Bana dedi ki; “Mağusa’da kaldığım otelde bir tek ben vardım. Çarşıyı dolaştım yine yalnız ben vardım. Şaşırdım” dedi. Ben de kendisine ben şaşırmadım dedim. Bizim turizm işte bu kadar olur. Bir de bana restorantlardan bahsetti. Sizin burada çok döner var, lahmacun var. Sizin Kıbrıs mutfağı bu mu diye devam etti. Ben de kendisine anlatmaya çalıştım. Kıbrıs mutfağının tam olarak bu olmadığını anlattım. Gördükleri ve tattıklarının sonradan gelen bir mutfak olduğunu açıklamaya çalıştım. Kıbrıs mutfağı ile Türk mutfağı arasında benzerlikler ve farklılıklar olduğunu da örneklerle anlattım.  Kendisine seyahat ettiği zaman yol güzergahı üzerinde küçük restorantlar bulabileceğini ve buralarda da çok lezzetli Kıbrıs mutfağı mönülerini tatabileceğini söyledim. Buralarda çok geniş mönülerin olmadığını ancak geleneksel mangal mönüleri bulabileceğini söyledim. Mangal mönülerinde karışık kebap içerisinde Kıbrıs mutfağı dışında Adana kebabı da tatabileceğini hatırlattım. Yani biraz karışık bir mutfak oldu. Karpaz’a gelirken yol üzerinde Çayırova köyünde küçük ve temiz bir restoranttan bahsettim. Asil Restorant.

ÇAYIROVA’DA BİR YOL MEKÂNI


Asil restorant Çayırova köyünde ana yol üzerinde. Hüryol lastık tamiri yapılan yerde. Çok geniş bir alan. Ve çok güzel bir yerdedir Asil restorant. Küçük ve şirin bir mekân. Önünde çok düzenli çiçekler, maket bir eşek ve Kıbrıs tarım aletleri ile dekore edilmiş bir dış alan. Masalar çardak altında. Dış alanda da yemeklerinizi alabilirsiniz. İç mekân ise dar ve uzun küçük bir salon ve küçük bir oda.  Mutfağı küçük. Mekân çok temiz ve hijyenik. İşletmecisi Nejmi bey. Tanıdığım biri. Bu tür yol mekanları oldukça önemli. Seyahat halinde birçok ihtiyacı karşılayan mekanlardır. Bu tür mekânlarda mola vermek çok hoş olur. Bu tür mekanlarda kısa süreli yemekler veya paket olarak satın alma olanakları verirler. Asil restorant da bunlardan biri. Eşim ile birlikte bir akşam yemeği yemek için buraya gittik.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı düzenli ve sade. Net anlaşılabilir bir biçimde yazıldı. Fiyatlandırılmış. Kebap ağırlıklı bir mönü. Yolunuz Karpaz’a düşerse burada bir ihtiyaç veya yemek veya kahve molası verebilirsiniz. Nejmi bey veya eşi size yadımcı olur.  Mönüde full yani karışık kebap, et pirzola, şeftali kebabı, et şiş, tavuk şiş ve tavuk pirzola ile tavuk dolma. Tabakta servis yanında pide içerisinde de paket olarak alabilirsiniz. Ben karışık kebabı eşim de mantı siparişi verdi.  Karışık kebapta çips, salata, pilav garnitürü ile şeftali, et şiş, tavukşiş ve pirzola ile et köfte. Etler taze. Böyle ağzınızda eriyor. Sert değil. Yumuşak. Etin hem taze hem de dinlendirilmiş olduğunu söyleyebilirim. Buradaki mönü kartı çok geniş değil. Ancak lezzetli ve damak tadı bir mönü sunuyor. Fiyatları da makul.Karışık kebap 30 TL, et pirzola 25 Tl, şeftali kebabı 20 TL, et şiş 20 TL, tavuk şiş 18 TL, tavuk pirzola 18 TL ve et köfte de 18 TL. Paket servisleri de 12-14 TL arasında. Ayrıca mönü kartında sandviç, mantı, sigara böreği ve bulgur köftesi de servis edilmektedir. Standart mönüler. Yol güzergâhı üzerinde olan mekânlarda olması gereken ideal mönüler. Hem kısa süreli hem de paket servisi alacağınız mönülerdir. Evet, yolunuz Karpaz’a düşerse bu yol mekânı üzerinde Asil restorantta mola verebilirsiniz. Bakın, gördünüz mü. Bugün yine poliste imza vermeyi unuttum. Bildiğiniz gibi suçum büyük. Üretim yerine polise koşturmalıyız. Ekmek teknemizi ve Kıbrıs kültürünü yaşatmak için verdiğimiz mücadelede ödüllendirildik. Bu sistemde üretmek kolay mı. İŞTE BU!

TEL: 0533 845 67 54
ADRES: ÇAYIROVA

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 266. Sayısı

Adres Kıbrıs 266. Sayısı