1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ARUCAD’da Seçkin Pirim ile ‘Birden Bütüne’ atölyesi gerçekleşiyor     
ARUCAD’da Seçkin Pirim ile ‘Birden Bütüne’  atölyesi gerçekleşiyor     

ARUCAD’da Seçkin Pirim ile ‘Birden Bütüne’ atölyesi gerçekleşiyor     

ARUCAD 15-16-17 Ocak tarihlerinde dünyaca ünlü sanatçı/heykeltıraş Seçkin Pirim ile ‘Birden Bütüne’ adlı atölye gerçekleştiriyor.  

A+A-

ARUCAD Kültür ve Sanat Koordinatörlüğü’nün organize ettiği, heykeltraş/sanatçı Seçkin Pirim tarafından gerçekleştirilecek 'Birden Bütüne' adlı atölyede kâğıt üzerine yaratılacak bir birim elemanın çoğalarak yeni bir forma, bütüne dönüşmesi sonucunda oluşan desenlere yapılacak müdahaleler üzerine yoğunlaşılacak.           

 Üç gün sürecek atölye halka açık olup kontenjan 10 kişi ile sınırlıdır. Başvurular info@arucad.edu.tr adresinden ve (0392) 650 65 55 numaralı telefondan yapılabilir.                        

Seçkin Pirim Kimdir?        

1977 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nü bitirdi. Üç boyutlu sanatın eğitimini almış bir sanatçı olmakla birlikte, formu neredeyse görünmez kılan yapıtlar üretmektedir. Eserleri kullandığı kâğıt ve pleksi gibi materyallerin katmanlarından oluşur. Bunlar bazen geometrik ve bazen amorf formların minimal bir düzende kullanılmasından ibarettir. Düşündüğü formun bir yüzeyden kesilmiş pek çok katmandan oluşması çalışmalarının negatif-pozitif formlar biçiminde ortaya çıkmasına neden olur.  

Çoğalmış birim formlarını uzun süredir sorgulayan, irdeleyen sanatçı, günün teknolojik olanaklarından da önemli ölçüde yararlanmakta ve sanal ortamı yalnız projelendirme için değil tasarım için de kullanmaktadır. Açık alan heykellerinin yanında, New York’da C24 galeriyle çalışan sanatçı, Londra’da, Discipline Factory - Saatchi Galery ve Frankfurt’da Ambiente ve ayrıca Türkiye’de farklı galerilerde sergiler açmış, 12 ödül sahibidir.   

Bu haber toplam 4399 defa okunmuştur
Etiketler :