1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ARUCAD’da 13 Nisan’da TEDx Konferansı düzenleniyor
ARUCAD’da 13 Nisan’da TEDx Konferansı düzenleniyor

ARUCAD’da 13 Nisan’da TEDx Konferansı düzenleniyor

 Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi 13 Nisan 2019 Cumartesi günü dünyaca ünlü TEDx Konferansına ev sahipliği yapacak. 

A+A-

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), 13 Nisan 2019 tarihinde, ARUCAD Girne Yerleşkesindeki bahçesinde TEDx konferansı organize ediyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell Lifecell Digital’in ana sponsoru olduğu konferansta, alanlarında tanınmış uluslararası ve ulusal olmak üzere 11 konuşmacı yer alıyor.    

Kısa etkili görüşmeler (18 dakika veya daha az sürede) şeklinde fikirleri yaymaya yönelik kâr amacı güçmeyen bir kuruluş olan TED, 1983 yılında Teknoloji, Eğlence ve Tasarım’ın birleştiği bir konferans olarak başlamış ve bugün 100’den fazla değişik dilde, bilimden işletmeye ve küresel konulara kadar, hemen hemen tüm konuları kapsamaktadır. TED konuşmaları sayesinde, izleyenler sayısız alanda ve çeşitlilikte, üstün işler yapan konuşmacıları dinleme imkânı bulmakta, konuşmalar genel olarak insanlara kişisel düzeyde yardımcı olabilecek, yapıcı yolları gösteriyor.

TEDx ARUCAD’da izleyiciler, topluluk ilişkilerinden çevreye, sanat eğitimden şiire, dijital heykellerden inovasyona uzanan çeşitli alanlarda konuşmaları takip etme fırsatı bulacak. Sırasıyla Antony Eddison, Erbil Arkın, Torin Lucas, Hakan Dağ, Alev Adil, Mustafa Yücel, Ali Azhari, Howard Rose, Keith Brown, Korhan Akbaytogan ve Tobia Repossi’nin konuşma yapacağı konferans, Simon Sinek, Philippe Stark ve Sir Ken Robinson gibi tanınmış konuşmacıların canlı videoları da dahil olmak üzere son yılların en iyi videolarını da içeriyor.

TEDx konuşmalarının uluslararası formatına uygun olarak, TEDx ARUCAD, yedi farklı ülkeden gerçek bir uluslararası etkinlik sunacak.

Etkinlğin ücretsiz olup, tüm Kıbrıs halkının davetli olduğu belirtildi. Konuşmalar ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.tedxarucad.com adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.   

 

 

 

Bu haber toplam 3717 defa okunmuştur
Etiketler :