1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ARUCAD Yuka Blend Street Festival’de  
ARUCAD Yuka Blend Street Festival’de  

ARUCAD Yuka Blend Street Festival’de  

 Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi 10-16 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa Surlariçi’nde düzenlenen Yuka Blend Street Festival’e akademisyenleri ve öğrencileriy

A+A-

Yuka Blend Street Festival’in ana sponsorlarından biri olan ARUCAD, akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte Arabahmet Yediler ve Arasta bölgesindeki duvarları renklendirecek. Eserler, festivalin bu yılki teması olan dört element; toprak, su, hava ve ateşle temsil edilen graffiti ve duvar resimleri üzerine olacak. Akademisyenler ve öğrenciler yapacakları graffiti ve duvar resimleriyle Lefkoşa Surlariçi’nin simgesel bölgelerinden olan Arabahmet Yediler ve Arasta’nın dönüşümü için ilk adımı atacaklar. Eserlerin yapım aşamaları belirtilen noktalarda günün her saati izlenebilecek.       

ARUCAD İletişim Fakültesi Dekanı Alev Adil, 14-15 Eylül 2018 Cuma ve Cumartesi günleri Bedesten’de yer alacak ‘Hayal-et’ isimli yansıtma projesi ile sanatseverlere ulaşacak. 

14 Eylül 2018 Cuma günü Dize Kükrer’in anlatıları ve ARUCAD Sanat Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğretim üyesi Cengiz Bodur’un fotoğraf yönlendirmeleri eşliğinde yapılacak ‘ARUCAD Photowalk’ etkinliği saat 16.00’da başlayacak. Buluşma ve başlangıç noktası Uray Sokak, Bandabuliya’da bulunan Studio 21 olacak. Kültürel değişime ev sahipliği yapan Lefkoşa’nın büyülü mekânlarına düşsel ve fotoğrafik bir yolculuğa çıkaracak etkinliğe katılacaklara kameralarıyla gelmeleri önerildi.    

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur
Etiketler :